Після вчорашніх погромів у Києві поліція працюватиме в посиленому режимі

Після вчорашніх погромів у Києві поліція працюватиме в посиленому режимі
Сутички у Києві

В поліції повідомили, що на вівторок заявок на масові заходи в столиці немає

Столична поліція у вівторок продовжить роботу в посиленому режимі.

Про це в коментарі «112 Україна» заявив керівник ГУ Нацполіції в Києві Андрій Крищенко.

«Посилений режим буде, можливо, не в такому обсязі будемо задіювати людей, тому що на вівторок заявок на масові заходи немає, досить невеликі будуть заходи, але якщо будуть зміни, зможемо підсилити, є достатньо сил», - сказав Крищенко.

Як повідомлялося, в понеділок в Києві на Майдані Незалежності пройшло народне віче. Близько 19:00, 21 листопада, активісти «Правого сектора», ОУН і Автомайдану намагалися пронести з Європейської площі на Майдан заздалегідь підвезені шини. На заваді їм стала поліція, внаслідок чого сталася невелика сутичка. Декілька шин мітингувальникам до Стели Незалежності таки вдається пронести і підпалити.

Згодом велика група людей рушає в бік площі Льва Тольстого. Тут вони виплеснули гнів на двох офісах. Один – це приміщення руху «Український вибір», його лідер – кум Путіна і переговорник у Мінському процесі Віктор Медведчук. Другий – «Сбербанк Росії».

Усе, що відбувалося ввечері у центрі Києва, транслював російський пропангандиський канал Life.ru (колишній LifeNews). Учасники акції запевняють, що їхній гнів – чесний, а не для картинки.

«У мирний час, зрозуміло, що громити будівлі – це не дуже добре. Але коли триває війна, коли на території України діють абсолютно окупаційні діячі та організації, структури, то що ще людям залишається робити», – говорить один із учасників акції, передає УНІАН.

Затриманих, заявляють у поліції, немає. 10 людей постраждали під час нічної акції. Медики кажуть, до них зверталися переважно із забоями та отруєннями димом. Одну дівчину, що впала з парапету, довелося шпиталізувати.

Згодом акція пам'яті на Майдані Незалежності продовжилась. Уже мирно.

Нагадаємо, у Львові з нагоди Дня Гідності і Свободи відбувся Молитовний майдан.

Дивіться також матеріал Главкому: «Азовці» прийшли до Порошенка з незручними запитаннями. Фотогалерея

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: