Південна Корея виведе на орбіту п’ять супутників для спостереження за КНДР

Південна Корея виведе на орбіту п’ять супутників для спостереження за КНДР
Супутник в космосі

Бюджет проекту становить приблизно 890 млн доларів

У Південній Кореї відновлять припинену раніше військову програму з виведення на орбіту п'яти розвідувальних супутників.

Таке рішення було прийняте на засіданні комітету з оборонного розвитку, який пройшов під головуванням міністра оборони Сон Йон Му, повідомляє «Укрінформ» з посиланням на Всесвітнє корейське радіо.

«Дана програма націлена на виведення на орбіту п'яти розвідувальних супутників до 2023 року. Основним завданням космічних апаратів стане спостереження за всією територією КНДР», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, розробка супутників вестиметься на основі південнокорейських технологій із залученням військових і приватних наукових установ. Втім, було прийняте рішення співпрацювати з іноземними компаніями по ряду відсутніх технологій.

Бюджет проекту становить приблизно 890 млн доларів. Компанію, яка візьме на себе його реалізацію, виберуть до кінця року на конкурсній основі.

Нагадаємо, в ніч проти суботи військові Південної Кореї зафіксували запуск відразу декількох ракет малої дальності з території КНДР

Нещодавно в штабі армії армії КНДР також заявили, що США і Південна Корея не зможуть уникнути «безжальної відплати» за їх спільні військові навчання, які почалися в понеділок, 21 серпня. Їх вирішили провести через підвищену напруженість у відносинах із КНДР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: