Події навколо України обговорюються все менше на каналах РФ

Події навколо України обговорюються все менше на каналах РФ

Тематику Криму, Донбасу і України підтримують менш рейтингові сайти

Російське видання «Коммерсантъ» опублікувало дані компанії «Медиалогия» щодо того, як часто згадується тематика, яка пов’язана з Україною, на російських федеральних каналах. В основному про події в Криму і на Донбасі згадують лише в контексті їх річниць.

Так про захоплення Криму в березні 2016 року федеральні канали («Перший», «Росія 1», «Росія 24», ТВЦ, НТВ і РЕН ТВ) згадували 141 раз, в березні 2017 року – 76 разів, а в березні 2018 року – лише 27 разів.

В березні 2014 року федеральні канали РФ згадували про Крим 5 тисяч разів. Тепер же щомісяця Крим на російських каналах згадують в середньому 400-600 разів.

Термін «Російська весна» практично не використовувався федеральними каналами. Тематику Донбасу активно висвітлювали із осені 2014 до осені 2015 року – по 2,6 тис. згадувань на місяць. На телепрограмах востаннє активно говорили про Донбас в лютому-березні 2017 року – 1-1,8 тис. разів.

Тепер же в середньому про Донбас згадують на місяць 300-400 разів. Про саму Україну теж говорять значно менше. В 2014 році на російських федеральних каналах щомісяця згадували Україну до 6 тисяч разів на місяць. Але із березня 2017 року цей показник становить не більше 2 тисяч разів.

При цьому у всіх ЗМІ такий спад згадувань про тематику Криму, Донбасу і України загалом відчувається менше. Згадування Криму навіть виросло до 60-70 тисяч разів проти 40-50 тисяч, як було до цього. Активніше згадують і незаконні псевдодержавні утворення «ДНР» та «ЛНР». Таке збереження даної тематики загалом пояснюють її присутністю на менш рейтингових і авторитетних сайтах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: