Покарати нападників на табір ромів - міжнародне зобов'язання України, - МЗС

Покарати нападників на табір ромів - міжнародне зобов'язання України, - МЗС
В ніч на 24 червня у Львові був здійснений напад на ромський табір

Це не перший випадок злочинів проти ромської громади на ґрунті ненависті, нагадали у Міністерстві закордонних справ

Встановити винних у нападі на ромів у Львові і притягнути їх до відповідальності є важливою частиною міжнародно-правових зобов’язань України за багатьма міжнародними договорами — починаючи з Міжнародного пакту про громадянські та політичні права та Європейської Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Про це ідеться у заяві Міністерства закордонних справ України. 

«Останні повідомлення про зухвалий нічний напад на поселення ромів у Львівській області викликали жах і обурення. Це не перший випадок злочинів проти ромської громади на ґрунті ненависті, але цього разу його наслідком стала втрата життя людини – життя, яке становить найбільшу цінність і є основою всіх інших прав людини», — ідеться у заяві.

Міністерство закликало робочу групу з питань виконання плану заходів щодо реалізації Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромів за участі правоохоронців негайно розглянути напад на ромів у Львові.

«Вважаємо, що останній напад на представників ромської спільноти має стати предметом негайного розгляду на засіданні робочої групи з питань виконання плану заходів щодо реалізації Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини за участі у ньому представників правоохоронних органів», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у ніч на 24 червня група молодиків напала на ромський табір і зарізала людину. Убитий – ромський юнак. Його звали Давид Пап. Йому було 23 роки. Ще троє людей дістали поранення. 

Голова Служби безпеки України Василь Грицак припускає, що за фінансуванням організації, яка розігнала ромів у Львові, може стояти Російська Федерація. 

Дивіться також прес-конференцію у Главкомі: Ксенофобія в Україні. Напади на табори ромів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: