Поліція: терорист у Нью-Йорку діяв за інструкціями ІДІЛ та планував продовжити напад

Поліція: терорист у Нью-Йорку діяв за інструкціями ІДІЛ та планував продовжити напад
Місце теракту в Нью-Йорку

Нападник майже в точності виконував інструкції ІДІЛ, які терористи поширювали в соцмережах

Виконавець терористичного акту в Нью-Йорку Сайфулло Саїпов діяв за поширеними в соцмережах пропагандистськими інструкціями ІДІЛ та мав намір продовжити вбивства на Бруклінському мосту.

Про це повідомили у четвер представники правоохоронних органів Нью-Йорка.

«Очевидно, Саїпов планував цей напад впродовж кількох тижнів», - заявив на прес-конференції заступник голови нью-йоркської поліції Джон Міллер, додавши, що нападник вчинив цей акт в ім'я ІДІЛ, про що свідчать знайдені записи.

При цьому, представник поліції підкреслив, що «нападник майже в точності виконував інструкції ІДІЛ, які терористи поширювали в соціальних медіа для своїх фанатів».

Крім того, як стало відомо з повідомлень, терорист розповів слідчим, що планував продовжити теракт на Бруклінському мосту, щоби кількість жертв була більшою.

Він також заявив ФБР, що був повністю свідомим, що робив і здійснив атаку напередодні Хелловіну, коли вулиці міста переповнені людьми.

Слідчі спілкувалися з нападником після того, як його прооперували в лікарні, куди він потрапив внаслідок поранень у перестрілці з поліцією.

Зазначимо, що уродженця Узбекистану, 29-річного Сайфулло Саїпова, який здійснив наїзд на велосипедистів у Нью-Йорку, можуть відправити до в'язниці Гуантанамо.

Раніше Трамп написав у Twitter, що напад здійснила «дуже хвора і божевільна особа».

Нагадаємо, у понеділок, 31 жовтня, в районі Манхеттену в Нью-Йорку водій фургону виїхав на велосипедну доріжку біля Всесвітнього торгового центру і збив кількох людей. 

Внаслідок наїзду загинули вісім осіб і ще понад 10 людей отримали поранення. У МЗС Аргентини повідомили про загибель п'ятьох громадян країни під час теракту в Нью-Йорку. 

Українців серед загиблих внаслідок теракту немає.

Мер Нью-Йорка Білл де Блас назвав інцидент «боягузливим актом терору». Правоохоронці також розглядають наїзд автомобіля на людей як терористичний акт.

ЗМІ показали фото чоловіка, який здійснив теракт в Нью-Йорку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: