Поліція втратила документи справи про продаж Єремеєвим пального

Втрачено документи кримінального провадження щодо законності закупівлі у 2014 році нафтопродуктів «Укртрансгазом» у «ВОГ Рітейл» за завищеними цінами

Головне управління Національної поліції в м. Київ втратило документи кримінального провадження щодо законності закупівлі у 2014 році нафтопродуктів «Укртрансгазом» у «ВОГ Рітейл» за завищеними цінами. Про це у своєму листі Центру протидії корупції повідомив начальник головного управління столичної Нацполіції Андрій Крищенко.

Нагадаємо, у вересні 2014 року команда Центру добилася відкриття кримінального провадження за фактом переплати коштів державним підприємством «Укртрансгаз» компанії «ВОГ Рітейл» (мережа автозаправок WOG народного депутата Ігоря Єремеєва).

4 вересня 2014 року Подільське районне управління ГУМВС України в Києві розпочало досудове розслідування у кримінальному провадженні №12014100070006355 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 191 Кримінального кодексу – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.
Зокрема, слідчі перевіряли законність дій службових осіб регіональних філій «Укртрансгазу» під час закупівлі у «ВОГ Рітейл» пального за завищеними цінами. За даними Вісника державних закупівель, у червні 2014 року «ВОГ Рітейл» уклав угоди з регіональними філіями «Укртрансгазу» на постачання палива на загальну суму 19,22 млн гривень. При цьому, пальне продавалося для різних філій «Укртрансгазу» за різними цінами.
Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Подільського райуправління та районною прокуратурою. За десять місяців розслідування про підозру нікому повідомлено не було. У червні 2015 року прокуратура Подільського району Києва витребувала у слідчого матеріали кримінального провадження і назад не повернула.
Наразі в Нацполіції проводять службове розслідування у зв’язку із втратою документів кримінального провадження.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: