Поліція затримала активістів, які протестували проти концерту Бабкіна у Запоріжжі

Поліція затримала активістів, які протестували проти концерту Бабкіна у Запоріжжі

Перед початком концерту група запорізьких активістів спробувала заблокувати вхід до концертного залу імені Глінки для відвідувачів

Поліція у Запоріжжі затримала у суботу трьох активістів, які були в числі протестувальників проведення концерту музиканта Сергія Бабкіна у місті.

Перед початком концерту група запорізьких активістів спробувала заблокувати вхід до концертного залу імені Глінки для відвідувачів.

Мітингувальники пояснили свої дії тим, що Сергій Бабкін виступав в окупованому Криму та в Росії, тому вимагали, щоб він перед початком концерту зробив публічну промову з визнанням Росії країною-агресором, а Криму – окупованою територією.

Коли поліція зажадала звільнити прохід до будівлі, між нею і блокувальниками виникла штовханина. В результаті трьох активістів забрали до райвідділку для складання адмінпротоколу.

Концерт Сергія Бабкіна у Запоріжжі таки розпочався і проходить під посиленою охороною поліції – близько 20 співробітників.

Територія довкола центрального входу до концертного залу огороджена металевою решіткою, прохід дозволено лише тим, у кого є квитки на концерт.

Як повідомляв «Главком», у Львові в суботу, 7 жовтня, активісти правих організацій влаштували блокаду перед клубом «Малевич», де о 19:00 мав розпочатися концерт Сергія Бабкіна, оскільки він неодноразово виступав у Росії та в анексованому Криму. Між поліцією та активістами почалися сутички. Кількох найактивніших затримали. Пізніше концерт було скасовано.

Також був скасований концерт музиканта у Тернополі. 

12 жовтня Бабкін публічно визнав російський уряд агресором. Свою заяву артист виголосив перед публікою, яка зібралась на концерт у Дніпрі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: