Політолог: Одягніть Ляшка у військову форму – і побачите маленького Білецького

Політолог: Одягніть Ляшка у військову форму – і побачите маленького Білецького
Андрій Білецький

Небоженко прогнозує, що на партію Білецького «Національний корпус» чекає непроста конкурентна боротьба з аналогічними проектами

Військова форма, яка є частиною образу «Національного корпусу», як ключова політична перевага вже навряд чи працюватиме на наступних парламентських виборах. Таку думку висловив директор соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко, повідомляє «РБК-Україна».

Як зазначив експерт, коментуючи перспективи створеної 14 жовтня на основі «Цивільного корпусу «Азов» партії «Національний корпус», на нову політичну силу чекає непроста конкурентна боротьба з аналогічними проектами. При цьому, на думку політолога, у «Національного корпусу» поки що немає переваг, які вирізняють їх серед конкурентів.

«Правий фланг перенасичений. Дуже важко там пробитися, я не зовсім розумію, як вони це зроблять. Тягнибок теж може каску надягнути й берци. І «Самопоміч» теж може переодягнутися, у них свої Семенченки. І найголовніше – незрозуміла мета. Чого вони хочуть домогтися? Якщо пробитися до Верховної Ради, щоб депутати отримували 36 000 гривень, то це непогано, це по-українськи. В принципі, найбільша проблема «Національного корпусу» полягає в тому, що люди у формі, так звані комбати, вже пройшли в парламент, і ніхто з них не став політиком. Жоден. Усі загрузли, всі розбестилися, всі почали заробляти гроші. Всі виявилися дуже слабкими законодавцями. Люди у формі просто розчинилися у великій політичній цинічній мафії депутатів. Тому перший млинець грудкою. Якщо Білецький цього не підозрює, то це стане дуже швидко відомо. Немає жодної гарантії, що люди, які воюють на фронті, добре і правильно поводяться в парламенті», – вважає Небоженко.

На його думку, ще однією проблемою «Національного корпусу» є те, що проект не має будь-яких відомих у суспільстві лідерів, крім Андрія Білецького. А сам «провідник» «Національного корпусу» не справляє враження фігури зі значним політичним майбутнім, зазначив політолог.

«Там є тільки одна публічна особа – Білецький. Для будь-якої партії це дуже мало. У нас партії лідерського типу здебільшого закінчуються на радикалі Ляшку. Важливо знати якісь інші особи, а не лише одного Білецького, а цього немає. А це якраз говорить про слабкість партії. Партію роблять політики, а не одна людина. Я поки що не бачу великого політика і великої політики в Білецькому. Я нічого такого від нього не почув, що б змусило мене сказати, що це якась новизна. Все це було в «Нашій Україні», у «Свободі». Зараз радикальних заяв може бути скільки завгодно. Виведіть Ляшка на вулицю, одягніть його у військову форму – і ви побачите маленького Білецького», – заявив Небоженко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: