Політолог порівняв ситуацію в Одеській області при Саакашвілі і тепер

Політолог порівняв ситуацію в Одеській області при Саакашвілі і тепер
Глава Одеської ОДА Максим Степанов

Фесенко оцінив діяльність Степанова і Саакашвілі на посаді глави Одеської ОДА

Діяльність Максима Степанова на посаді голови Одеської обласної державної адміністрації вже дає свої результати. Таку думку в коментарі українським ЗМІ висловив політолог Володимир Фесенко.

«Практично через рік після призначення ми бачимо наскільки різні стилі менеджменту в очільників Одеської області. В той же час, суха статистика, а не медійні виступи та ефіри, на стороні нового очільника, через що більш дієвим виявився не популізм, а реалізація конкретних проектів: скандали змінилися вирішенням конфліктних ситуацій і це дало разючу різницю в економічних показниках», - заявив він.

«Логічно, що якщо керівник займається власним політичним піаром, то він більшість часу проводить на київських ток-шоу, а для координації економічних і соціальних програм потрібно знаходитися «на землі» та ближче до громадян», - додав Фесенко, якого цитує «РБК-Україна».

За словами політолога, згідно статистичних даних, у 2017 році темпи зростання промислового виробництва в три рази вищі, ніж у часи попередника - Михайла Саакашвілі (16,8% проти 5,8%). Зросли також обсяги транспортних перевезень – зріст становить 7,8%, тоді як при Саакашвілі цей показник становив мінус 0,8%. Змінилася також ситуація на митниці, порядок на якій обіцяв та недовиконав екс-очільник, підкреслив експерт.

«У порівнянні з періодом Михайла Ніколозовича показник при Степанові склав +60% митних платежів, що дало також можливість виділити рекордні за всю історію регіону 1,6 млрд грн на будівництво доріг. Ці цифри, та зростання капітальних інвестицій в Одесі можна сказати «грають на руку» нинішньому губернатору. Область політично непроста, тут усі ще пам’ятають і зіткнення 2014 року, та і близькість кордону додає ризиків. Проте спокійна робота керівництва області не дає підстав для великих протестних акцій. Згадаємо, що спроба провести подібну до київського псевдомайдану маніфестацію в Одесі тривала під стінами ОДА менше години. Кілька десятків людей, які зібралися на ній, розійшлися досить швидко. Важко протестувати там, де «заяви» про невдачі та спад можна перекривати конкретними аргументами економіки», – резюмує Фесенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: