Політтехнолог розповів, чому комуніст Симоненко опинився біля розбитого корита

Політтехнолог розповів, чому комуніст Симоненко опинився біля розбитого корита

Політтехнолог заявив, що головна проблема КПУ – внутрішньо-організаційна.

Андрій Золотарьов, політтехнолог в інтерв'ю «Главкому» розповів, що головна проблема Симоненка не в забороні КПУ, а в тому, що фактично в нульових у комуністичній партії з’явилося покоління політичних рантьє, які жили на відсотки з політичного капіталу КПУ.

«Це досить молоді люди, але пристосуванці. З усім було в них добре, був соціальний статус, депутатські мандати різного рівня рад, була матеріальна підтримка непогана і дисциплінований виборець. Цей виборець, незважаючи на те, працюєш ти чи не працюєш, все одно приносив результат. Але коли 2014-го року зникла ця зона комфорту, яка була зруйнована під уламками режиму Януковича, то виявилося, що за приналежність до партії можна отримати по голові, що виходити на будь-які акції з червоним прапором фізично небезпечно. От тоді ці молоді люди кудись хутко зникли. Що найгірше для Симоненка і КПУ, ці пристосуванці відтіснили з партії тих людей, які були найбільш придатними для роботи якраз в нинішніх умовах. Головна проблема КПУ – внутрішньо-організаційна», - розповів Золотарьов.

За його словами, лідер прогресивних соціалістів Наталії Вітренко навряд чи повернеться у політику. 

«Час від часу вона (Вітренко, - «Главком») з’являється. Але ж був у неї і зірковий час, із середини 90-х до середини 2000-х. Після програшу 2006-го року, незважаючи на дуже добрі фінансові можливості, коли ПСПУ вперше отримала міцну матеріальну підтримку, до Верховної Ради вони більше не потрапляли. Навряд чи у Вітренко буде якийсь come back», - вважає політолог.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: