Польща побоюється, що після навчань «Запад-2017» РФ залишить частину військ у Білорусі

Польща побоюється, що після навчань «Запад-2017» РФ залишить частину військ у Білорусі

Польща дуже уважно слідкує, що діється за східним кордоном

Росія може залишити частину військ і техніки у Білорусі після завершення у вересні військових навчань «Запад-2017». Про це сказав заступник міністра національної оборони Польщі Міхал Дворчик у понеділок в ефірі Польського радіо

«Дійсно, фактом є те, що Росія вже багаторазово використовувала подібні ситуації для досягнення різних політичних цілей. Тому обґрунтованими можуть бути побоювання, якщо аналізувати політику Російської Федерації упродовж останніх років, що й цього разу вона бажатиме це зробити. Однією з можливостей, яка береться до уваги, є залишення, тобто невиведення усіх підрозділів й усієї техніки з території Білорусі»,- заявив Дворчик.

За його словами, такий сценарій мав би негативний вплив на ситуацію в регіоні східної Європи.

Заступник глави польського оборонного відомства висловив сподівання, що в результаті реалізації сценарію навчань не станеться якихось інцидентів.

Дворчик звернув увагу, що офіційно у навчанні «Запад-2017» буде задіяно близько 13 тис. військовослужбовців. «Але ми знаємо, що, фактично, ці навчання стосуватимуться значно більшої території, кількості військовослужбовців, а також військової техніки», - наголосив заступник міністра національної оборони РП.

«Польща дуже уважно слідкує, що діється за східним кордоном. Зрештою, Північноатлантичний альянс також»,- підкреслив Дворчик.

Він додав, що свідченням цього є, зокрема, візит декілька днів тому до Польщі генсека НАТО Єнса Столтенберга, під час якого обговорювалися і навчання «Запад-2017».

Російсько-білоруські військові навчання «Запад-2017» відбудуться 14-20 вересня. За інформацією деяких ЗМІ, зокрема британського The Guardian, у цих навчаннях можуть взяти участь до 100 тис. військовослужбовців. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: