Польських прикордонників судитимуть за «зливання» інформації українським контрабандистам

Польських прикордонників судитимуть за «зливання» інформації українським контрабандистам

Офіцери пропускали без перевірки українських громадян і сприяли їм у перевезенні необлікованих сигарет

Двох польських прикордонників Грубешівського загону судитимуть за корупцію. Чоловіки спрощували українським контрабандистам умови перетину кордону. Зараз їх взяли під варту, їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Як повідомляє Kurier Lubelski, обвинувачення у хабарництві двох співробітників прикордонної служби в Грубешові Славоміра М. та Лукаша Г. передали до суду. Розслідування провадило Люблінське відділення департаменту з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією Національної прокуратури.

«Славомір М. був звинувачений у вчиненні 47 злочинів у 2016-2017 роках щодо прийняття майнових вигод та перевищення чи невиконання своїх обов'язків контролера на прикордонному переїзді в Зосині. Прокурори встановили, що Славомір М. протягом цього періоду підтримував зв'язок з українськими громадянами, полегшуючи їм здійснювати прикордонні перевірки, зазвичай, в обмін на отримання фінансової вигоди або її обіцянки», ‒ цитує прокурора Мацєя Флоркевича Kurier Lubelski.

Славоміра М. також звинуватили в спробі підкупити іншого офіцера прикордонної служби, щоб спонукати його співпрацювати з контрабандистами сигарет. Крім того, їх обох звинуватили в зливанні інформації в квітні 2017 року про розташування патрулів прикордонників особам, які намагалися переправити сигарети через річку Буг.

Від січня одного з них утримують під вартою. Іншого випустили під заставу 30 тис. злотих. За польським законодавством, офіцерам загрожує позбавлення волі до 10 років.

Обвинувальний акт передали до суду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: