Помер найстаріший актор РФ та світу

Помер найстаріший актор РФ та світу
Володимир Зельдін

Зельдін був найстаршим із діючих акторів світу і першим театральним актором, який продовжував грати на сцені після 100 років

У Москві на 102-му році життя помер актор театру і кіно, народний артист СРСР Володимир Зельдін. Про це радіостанції «Говорить Москва» розповіла його дружина Іветта Капралова.
Він помер в ніч на 31 жовтня в інституті імені Скліфосовського.

Зельдін був найстаршим із діючих акторів світу і першим театральним актором, який продовжував грати на сцені після 100 років.
Більше 70 років, з 1945 року, Зельдін служив в Центральному академічному театрі Російської армії (раніше називався Театром Червоної армії і Театром Радянської армії). Починав свій творчий шлях в середині 1930-х в Театрі імені МГСПС, майбутньому Театрі імені Мосради.

Всесоюзна популярність прийшла до Володимир Зельдіна після ролі Мусаїба Гатуєва у фільмі Івана Пир'єва «Свинарка і пастух» (1941). Серед інших фільмів з його участю - «Повість полум'яних літ» (1960), «Приборкання норовливої» (1961), «31 червня» (1978), «Таємниця «Чорних дроздів» (1983).

Головним своїм покликанням Зельдін вважав театр. У 1951 році акторові була присуджена Сталінська премія - за виконання ролі Сенявіна в спектаклі «Прапор адмірала». У 1975-му присвоєно звання народного артиста СРСР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: