Олена Білозерська Боєць Української добровольчої армії 

Про боротьбу з російським впливом у галузі культури

Наташа Корольова

Те якісне й корисне, що роблять вороги, треба забирати собі, а їм, ворогам, не дозволяти мати з нас жодного зиску

Чергова російська співачка обурена тим, що їй відмовили у в'їзді в Україну.

Відмовили їй абсолютно правильно, але хочу дещо сказати щодо ситуації загалом.

На жаль, у нашій державі багато корисних ініціатив втілюються у життя ідіотами. Одна з ознак ідіотизму - це коли від вжитих заходів потерпають власні порядні громадяни і абсолютно не страждає ворог.

Такою дурістю я вважаю, наприклад, заборону в Україні фільмів, якщо актори, що в них знялися, були помічені в антиукраїнських висловлюваннях.

Це так по-дитячому - ототожнювати персонаж з актором. Лише дітям властиво вважати героями акторів, що знімаються у позитивних ролях у бойовиках, і негідниками тих, хто виконує ролі негідників.

Забороняти слід лише антиукраїнські, пропагандистські фільми та музичні твори. Хоча я б і їх не забороняла, а демонструвала з відповідними коментарями. Не варто вважати свій народ бидлом і позбавляти його інформації.

Що ж до акторів, співаків, літераторів тощо, які, наприклад, виправдовують російську агресію проти України - їх треба бити по найболючішому: по гаманцю. Їм треба забороняти в'їзд в Україну, щоб вони не могли тут гастролювати і заробляти бабки. Оце буде для них покарання. Хай заробляють де завгодно - у Казахстані, на Брайтон-Біч, а у нас - зась.

А фільми з їхньою участю, якщо це не антиукраїнські фільми - нехай наші люди дивляться. Нехай слухають їхню музику. Врешті-решт, ми ж не зруйнуємо гарний будинок, якщо виявиться, що архітектор був негідником.

Те якісне й корисне, що роблять вороги, треба забирати собі, а їм, ворогам, не дозволяти мати з нас жодного зиску.

Так ми їх переможемо.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: