Київ провів в останню путь легендарну приму Театру Лесі Українки Валерію Заклунну (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Київ провів в останню путь легендарну приму Театру Лесі Українки Валерію Заклунну (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Попрощатися з народною артисткою України та Росії, Героєм України влада відправила заступника міністра культури

Прощання з народною артисткою Валерією Заклунною відбулось у її рідному Національному академічному театрі російської драми імені Лесі Українки.

Попрощатися з артисткою прийшло багато акторів, політиків, друзів і шанувальників її таланту.

Заклунна народилась у Сталінграді. Всесоюзну славу актрисі принесла роль у легендарній стрічці «Місце зустрічі змінити не можна», де вона знімалась разом з Володимиром Висоцьким.

Валерія Заклунна виходила на сцену Київського театру російської драми імені Лесі Українки 50 років. Мала звання народної артистки України, Росії, удостоєна зірки Героя України, лауреат Національної премії ім. Тараса Шевченка.

Останні роки актриса була задіяна у виставі «Дерева помирають стоячи» та у постановці «У цьому милому старому домі», яку було показано вперше у 2016 році.

Також Валерія Заклунна обиралась народним депутатом 3-го, 4-го та 5-го скликань Верховної Ради від Компартії. Багато її колишніх соратників по парламенту відвідали сьогоднішнє прощання. 

Нинішня влада делегувала на церемонію заступника міністра культури Ростислава Карандєєва. 

Як повідомляв «Главком», актриса подбала про місце свого поховання на Байковому цвинтарі заздалегідь.

Нагадаємо, що два тижні тому Національний театр імені Івана Франка прощався з актрисою Оксаною Батько-Нищук, дружиною міністра культури Євгена Нищука. Тоді на цемонії прощання були перші особи держави, зокрема прем'єр-мінстр України Володимир Гройсман.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: