Помер український дослідник Антрактиди Віталій Верніговор

Помер український дослідник Антрактиди Віталій Верніговор

Дослідник Верніговор повертався з двохтижневої експедиції на українській антарктичній станції

У Римі, 25 квітня, під час повернення з експедиції, від серцевого нападу помер український геолог та дослідник Антрактиди Віталій Верніговор. 

Про це повідомляє прес-служба Міносвіти.

Повідомляється, що дослідник повертався з двохтижневої експедиції на українській антарктичній станції і під час пересадки літаків у Римі у нього стався серцевий напад.  

Віталій Вернігоров — український геолог і дослідник Антарктиди. В якості співробітника Інституту геології НАН України він займався відбором геологічних зразків донних відкладів, ехолотною зйомкою акваторій, спостереженнями за рівнем моря на українській антарктичній станції «Академік Вернандський».

Зазначається, що Вернігоров почав свій дослідницький шлях у морських експедиціях 1980-х років, працював у Атлантиці та Індійському океані, ходив у довколосвітнє плавання. Був учасником легендарної першої Української антарктичної експедиції, потім багато разів зимував у Антарктиді та брав участь у сезонних дослідженнях.

За фахом геоморфолог, співробітник Інституту геології НАН України Віталій Вернігоров проводив різноманітні геолого-геофізичні дослідження. Попри поважний вік (у вересні цього року йому мало виповнитися 70 років), він долучився до команди сезонної експедиції, що вирушила на станцію Академік Вернадський наприкінці березня цього року. Там науковець займався відбором геологічних зразків донних відкладів, ехолотною зйомкою акваторій, спостереженнями за рівнем моря.

За час експедиції Віталій Петрович не скаржився на здоров’я, був надзвичайно активним і життєрадісним. Однак дорогою додому, під час пересадки між літаками в Римі, йому раптово стало зле.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: