Помпео і Кулеба телефоном обговорили економічну співпрацю під час пандемії

Помпео і Кулеба телефоном обговорили економічну співпрацю під час пандемії
Держсекретар США Майк Помпео запевнив у непохитній підтримці Сполученими Штатами суверенітету та територіальної цілісності України

Київ зацікавлений у перенесенні американських підприємств з інших регіонів Європи в Україну

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з державним секретарем США Майклом Помпео, під час якої вони обговорили економічну співпрацю під час пандемії. Про це повідомляє пресслужба Міністерство закордонних справ.

МЗС пише, що під час розмови йшлося про наслідки епідемії коронавірусу у світі. Кулеба, зокрема, запевнив Помпео в тому, що «Україна перетворюється на гаранта глобальної продовольчої безпеки».

Він заявив держсекретарю США, що Україна готова створювати сприятливі умови для американських підприємств, які нині розглядають можливість перенесення виробництв з інших регіонів задля оптимізації ланцюгів постачання.

Кулеба запропонував Помпео покласти перспективні проєкти співпраці в основу чергового засідання українсько-американської Комісії стратегічного партнерства та провести його вже цьогоріч.

Окрему увагу співрозмовники приділили підсумкам відеоконференції глав МЗС у Нормандському форматі, яка відбулася 30 квітня. Вони відзначили вагому роль ФРН та Франції у сприянні участі Росії в діалозі та виконанні нею своїх зобов’язань.

Майкл Помпео запевнив у непохитній підтримці Сполученими Штатами суверенітету та територіальної цілісності України.

Співрозмовники приділили увагу процесу реформ в Україні, включно з проектами та програмами, які підтримуються урядом США. Глава МЗС поінформував державного секретаря про процес ухвалення ключових реформаторських законів, необхідних задля подальшої успішної співпраці з Міжнародним валютним фондом. Зокрема, він підтвердив налаштованість на ухвалення банківського закону.

Міністр подякував США за допомогу Україні для протидії поширенню коронавірусу Covid-19 та соціально-економічних наслідків пандемії. Він також висловив задоволення, що саме українські літаки «Руслан» і «Мрія» доставляють у ці дні медичні вантажі до США, та особливо відзначив глобальне лідерство США у подоланні пандемії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: