Помпео скасував візит до Берліна

Помпео скасував візит до Берліна
Держсекретар США Майк Помпео 
Фото з відкритих джерел

«З огляду на нагальні питання», - зазначили в диппредставництві, не уточнивши, про які саме питання йдеться. Водночас там запевняють, що візит відбудеться ближчим часом

Держсекретар США Майк Помпео в останню хвилину скасував візит у Берлін. Про це повідомили в посольстві США в ФРН, передає «Укрінформ».

«З огляду на нагальні питання», - зазначили в диппредставництві, не уточнивши, про які саме питання йдеться. Водночас там запевняють, що візит відбудеться ближчим часом.

Це мав бути перший візит Помпео до німецької столиці, в ході якого він мав зустрітися з канцлером Ангелою Меркель і міністром закордонних справ Гайко Маасом. Серед тем перемовин – ситуація на сході України. Також планувалося обговорити ситуацію у Венесуелі, Ірані та Сирії, відносини з Росією та Китаєм.

Як повідомлялося, напередодні Помпео зустрівся з головою МЗС РФ Сергієм ЛавровимГоловною темою переговорів керівників зовнішньополітичних відомств двох країн стала ситуація у Венесуелі. Сторони також порушили проблематику України, Сирії та питання стратегічної стабільності.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп провів телефонну розмову, яка тривала понад годину, з російським президентом Володимиром Путіним у п'ятницю, 3 травня.

Трамп та Путін, зокрема, обговорили Україну та переможця президентських виборів Володимира Зеленського.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: