Порошенко анонсував здешевлення зрідженого газу вже у вересні

Порошенко анонсував здешевлення зрідженого газу вже у вересні
Петро Порошенко на Львівщині

Порошенко вимагає від АМКУ, Національної поліції та Генпрокуратури вжити заходів для вирішення питання подорожчання зрідженого газу

У другій половині вересня цього року ціна на зріджений газ зменшиться, а винні у порушеннях будуть притягнені до відповідальності.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час прес-конференції під час робочої поїздки на Львівщину.

«Ми проговорили з урядом, були дані відповідні доручення відповідним міністерствам, виробникам. Ми маємо налагодити власне виробництво зрідженого газу і ті заблоковані обсяги з РФ мають бути компенсовані українським виробництвом. Ми чекаємо результатів протягом двох-трьох тижнів. І вже в другій половині вересня поставлене завдання, впевнений, що воно має бути виконане, щодо зниження ціни на зріджений газ і притягнення до відповідальності тих, хто допустив порушення, якщо вони будуть встановлені», - зазначив Порошенко.

Окрім того, підкреслив він, відповідне завдання також дане Національній поліції та Генеральній прокуратурі.

«Найближчим часом ви зможете дізнатися результати, тому що за моїм дорученням за фактом перевірки безумовно має бути залучена громадськість», -  наголосив президент.

Він зазначив, що різке підвищення ціни на автогаз не може бути прийнятним і залишитися без реакції влади, оскільки значна частина водіїв експлуатує транспорт, який заправляється газом.

«Хочу наголосити, що ми провели необхідні консультації з урядом. Я говорив з прем'єр-міністром, ми маємо чіткі погоджені підходи», - назначив Порошенко, підкреслюючи, що Антимонопольний комітет «має вжити всі заходи, щоб не допустити монопольного становища і зростання ціни».

«Будуть перевірені всі постачальники газу. Якщо АМК буде знайдено факт отримання високих прибутків, ті, хто це допустив, будуть оштрафовані і ситуація буде повернута до норми», - зазначив президент.

Він підкреслив, що «в умовах гібридної війни, коли основним постачальником зрідженого газу була Російська Федерація, були прийняті рішення щодо припинення або обмеження постачання, так само, як це відбувалося з природним газом, ми маємо навчитися жити в умовах гібридної війни».

Як повідомлялося, в Україні впродовж останнього місяця різко зросла ціна на автогаз. Оператори ринку прогнозують подорожчання до 17-18 грн/л.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив профільним міністерствам, Антимонопольному комітету, Державній фіскальній службі та правоохоронним органам розібратися з ситуацією на ринку зрідженого газу, визначити причини безконтрольного підвищення цін на автогаз та вжити заходів щодо зниження вартості палива і підтримки конкуренції на ринку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: