Порошенко: Малайзія може стати воротами для українського бізнесу

Порошенко: Малайзія може стати воротами для українського бізнесу

За словами Порошенка, однією із цілей його візиту до Малайзії є обговорення перспектив для посилення співробітництва між країнами

Президент України Петро Порошенко під час офіційного візиту до Малайзії зустрівся з представниками малайзійського бізнесу. Про це повідомляє прес-служба глави держави.
Порошенко зазначив, що бізнес-форуми дозволяють краще ознайомитися з перспективами та можливостями для співпраці, та висловив сподівання, що спільними зусиллями буде відкрито нову сторінку у двосторонньому економічному співробітництві.
Президент нагадав, що перший українсько-малайзійський бізнес-форум відбувся у Києві в 2003 році. «Багато часу минуло, однак зараз ми маємо багато можливостей», - підкреслив Порошенко.
За словами глави Української держави, однією із цілей його візиту до Малайзії є обговорення перспектив для посилення співробітництва між країнами. «Сьогодні вдалий час для малайзійських інвесторів прийти в Україну, де існують значні можливості в різних секторах економіки», - підкреслив він. Зокрема, перспективними є сільське господарство, інформаційні технології, космос та авіація, оборонно-промисловий комплекс, високотехнологічне виробництво.
За словами президента, Малайзія може стати воротами для українського бізнесу в регіоні.
Порошенко підкреслив: «Є малайзійське прислів'я: «Гни бамбук, поки він паросток – зелений і росте». Україна також «паросток». І саме сьогодні треба інвестувати в Україну».
Глава держави також відзначив зацікавленість в отриманні досвіду малайзійських компаній в сфері передових інновацій та висловив сподівання, що найближчим часом почне працювати українсько-малайзійський торговий комітет. «Це дасть величезний імпульс для наших двосторонніх торгово-економічних відносин», - зазначив Порошенко, нагадавши, що в минулому році Малайзія зайняла 10-е місце серед торгових партнерів України в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.
«Сьогодні у нас є хороша стартова позиція, щоб використати весь потенціал наших економічних відносин. Ми зацікавлені в тривалій та плідній співпраці з Малайзією», - наголосив глава держави. Малайзія може увійти в ТОП-3 українських торгових партнерів в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, впевнений президент.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: