Порошенко не у захваті від перейменування Комсомольська на Горішні Плавні

Порошенко не у захваті від перейменування Комсомольська на Горішні Плавні
rbc.ua

Як громадянин – я би не був дуже щасливий їхати саме в ці Плавні, але якщо запросити – приїду, зазначив президент

Територіальна громада, виконуючи закон про декомунізацію, має саме вирішити, якою буде назва міста, де розташована громада. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час прес-конференції.

"Моє відношення до цього просте – я започаткував процес децентралізації і впевнений в тому, що територіальна громада, виконуючи закон про декомунізацію має сама вирішити, яка буде назва міста, де розташована громада. Закон дозволяє Верховній Ради, якщо не визначала громада нову назву, прийняти це рішення Верховній Раді", - зазначив президент.

Глава держави підкреслив, що не вважає, що цей шлях - оптимальний.

"Я думаю треба робити децентралізацію, треба надавати громаді право і відповідальність за нову назву. В мене прохання, щоб вона не була пов’язана з агресором і комунізмом, далі – визначайтесь... Як громадянин – я би не був дуже щасливий їхати саме в ці Плавні, але якщо запросити – приїду", - сказав президент.

Нагадаємо, 19 травня трьома постановами Верховна Рада перейменувала 9 районів та 291 населений пункт, зокрема 7 міст.

Серед інших, постановою № 3864 Дніпропетровськ було перейменовано на Дніпро. «За» проголосувало 247 депутатів. Також сьогодні комунальні служби прибрали літери «петровськ» зі стели на в’їзді до Дніпра.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: