Порошенко пояснив передачу Андріївської церкви Вселенському патріарху

Порошенко пояснив передачу Андріївської церкви Вселенському патріарху

Порошенко зазначив, що буде ініціювати питання щодо Андріївської церкви у парламенті

Президент Петро Порошенко запевнив, що рішення про передачу Андріївської церкви Вселенському патріарху погоджено з церковними ієрархами та сприятиме прискоренню отримання Томосу про автокефалію УПЦ.

Про це глава держави заявив 16 жовтня під час робочої поїздки на Львівщину, де він відвідав Міжнародний центр миротворчості та безпеки.

«Для того, щоб у Церкви-Матері, Вселенського патріарха була церква, де він зможе молитися, де будуть проходити служби Божі Вселенського патріархату, за погодженням з церковними ієрархами було прийнято це рішення, і я збираюся ініціювати це питання в парламенті», - сказав Порошенко.

Водночас глава держави запевнив, що наразі держава та він як президент уже зробили майже все можливе для отримання автокефалії, та підкреслив, що тепер настав час для «відповідних і відповідальних кроків» з боку церковних ієрархів.

При цьому Порошенко додав, що атмосфера, яка панує нині в Україні, дає йому підстави для «твердого оптимізму».

Нагадаємо, раніше представник президента України у Верховній Раді Ірина Луценко заявила, що президент пропонує передати у постійне користування Андріївську церкву Вселенському Патріарху.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: