Порошенко пропонує виділити 1 млрд грн на будівництво житла для контрактників

Порошенко пропонує виділити 1 млрд грн на будівництво житла для контрактників
Президент поставив завдання, щоб було забезпечено розміщення мінімум 15 тисяч контрактників

Наразі більше 90 тисяч військовослужбовців уклали контракти зі Збройними силами України

Президент України Петро Порошенко пропонує виділити 1 мільярд гривень на створення комфортних умов проживання для військовослужбовців контрактної служби.

Як повідомиляє прес-служба глави держави, відповідну пропозицію Порошенко зробив під час засідання Ради національної безпеки і оборони.

Президент підкреслив необхідність забезпечити в пунктах постійної дислокації бригад нормальні умови розміщення для контрактників.

«У нас зараз більше 90 тисяч контрактників уклали контракти зі Збройними силами України. За фактом, ми маємо 100% військовослужбовців, які перебувають у зоні АТО на контрактній основі. Для повернення в пункти постійної дислокації ми повинні забезпечити їм комфортне житло. Це будуть не казарми, а житло для контрактників», - сказав Порошенко.

Президент поставив завдання, щоб з 1 мільярда гривень, який виділяється сьогодні із спеціального фонду Державного бюджету, було забезпечено розміщення мінімум 15 тисяч контрактників, які «будуть мати можливість повноцінно відпочивати і відійти від стандартів радянської армії».

Він підкреслив, що необхідно забезпечити будівництво в межах 150 тисяч квадратних метрів житла і створити близько 100 житлових комплексів з відповідною інфраструктурою для проживання та реабілітації військовослужбовців.

Нагадаємо, Порошенко на засіданні РНБО запропонував виділити 1,4 млрд грн на будівництво заводу з вироблення боєприпасів у відповідності до стандартів НАТО.

Також Порошенко під час засідання РНБО повідомив, що Україна вводить на кордоні біометричний контроль для іноземців.

Нагадаємо, Єнс Столтенберг сьогодні повідомив, що Україна та кілька країн НАТО сьогодні ведуть двосторонні перемовини щодо надання Україні летальної зброї.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: