Порошенко розповів, коли Україна зможе провести референдум у Криму

Порошенко розповів, коли Україна зможе провести референдум у Криму

Крим повинен повернутися під суверенітет України, наголосив президент

Україна буде готова провести референдум на території окупованого Криму, але лише тоді, коли анексований півострів повернеться під суверенітет України. Про це заявив Петро Порошенко на пленарному засіданні ПАРЄ.

«Я готовий на все, що буде відповідати нормам української Конституції. В нашій Конституції є окремі норми про проведення референдуму, як місцевого так й територіального. Територіальний суверенітет є прерогативою національного референдуму. Але Крим повинен повернутися під суверенітет України, а далі ми готові проводити будь-які переговори та запускати будь-які демократичні процеси за нормами української чинної Конституції», - сказав Порошенко.

Він зауважив, що неможливо провести референдум на території Криму, яка перебуває під окупацією РФ.

«Зараз неможливо провести референдум під дулами російських танків. Це не референдум, це не має жодного відношення до демократії. Ми не купуємо і не продаємо Крим. Тут не йдеться ні про гроші, ні про нафту чи газ, це мир та свобода в Європі, безпека в Європі та в усьому світові», - зазначив президент.

За словами Порошенка, після незаконної анексії Криму Росія повністю зруйнувала систему, яка була створена після закінчення другої світової війни.

Нагадаємо, сьогодні президент України Петро Порошенко виступив на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи. Зокрема, він заявив, що Україні доводиться боротися проти російської агресії і разом з тим проводити реформи в країні.

Порошенко також розкритикував заяву президент Чехії Мілоша Земана, який під час виступу на сесії ПАРЄ назвав анексію Криму «завершеною справою» і запропонував заплатити Україні та узаконити анексію півострова.

Відеозапис виступу Порошенка в ПАРЄ дивіться тут.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: