Порошенко розповів, що буде із Саакашвілі, якщо той повернеться в Україну

Порошенко розповів, що буде із Саакашвілі, якщо той повернеться в Україну

Архівне фото з відкритих джерел

Петро Порошенко та Михайло Саакашвілі

Президент розповів, чому позбавив Саакашвілі громадянства

Питанням можливого повернення в Україну колишнього голови Одеської облдержадміністрації Михайла Саакашвілі, позбавленого громадянства, мають займатися МВС, міграційна та прикордонна служби.

Про це заявив президент Петро Порошенко на брифінгу у Харкові, повідомляє Укрінформ.

«До Саакашвілі будуть ставитися так само, як і до будь-якої особи, що подала недостовірні дані. Тому питанням можливого повернення Саакашвілі в Україну мають займатися МВС, міграційна та прикордонна служби», - зазначив Порошенко.

Як наголосив президент, коли Державна міграційна служба надала в комісію з питань громадянства документи, які свідчили, що при оформленні громадянства Саакашвілі була подана недостовірна або сфальшована інформація, він «мусив діяти відповідно до закону і Конституції».

«Будь-які інші кроки були би злочинною діяльністю. Я підписав указ (про позбавлення громадянства – ред.) так само, як і стосовно інших громадян», - зауважив Порошенко.

Як відомо, екс-президент Грузії отримав українське громадянство згідно з указом президента України наприкінці травня 2015 року. Саакашвілі очолював Одеську обласну державну адміністрацію з 30 травня 2015 року по 9 листопада 2016 року, після чого оголосив про відставку.

26 липня президент Петро Порошенко припинив йому українське громадянство. За даними Адміністрації президента, причина такого рішення - надання Саакашвілі недостовірної інформації під час оформлення заяви на громадянство (у Грузії на Саакашвілі порушено чотири кримінальні справи, у тому числі про розтрату бюджетних коштів та перевищення службових повноважень).

Захист екс-губернатора заявив, що подасть до суду позов з приводу позбавлення громадянства.

21 серпня Саакашвілі заявив про намір 10 вересня повернутися в Україну з Польщі через пункт пропуску «Краковець».

Головна прокуратура Грузії направила до правоохоронних органів України запит про екстрадицію колишнього президента Міхайла Саакашвілі.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: