Порошенко сподівається, що новий закон про мову буде «об’єднувати, а не розколювати суспільство»

Порошенко сподівається, що новий закон про мову буде «об’єднувати, а не розколювати суспільство»

Я розраховую на те, що до другого читання депутати підготують збалансований проект, - підкреслив президент

Президент Петро Порошенко привітав ухвалення Верховною Радою в першому читанні законопроекту «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Про це повідомляє прес-служба президента.

На зустрічі з освітянами з нагоди Дня працівників освіти Порошенко зазначив, що новий закон «сприятиме європейським стандартам ставлення до прав меншин, національній єдності держави, об’єднуватиме суспільство та зміцнюватиме українську політичну націю».

«Я розраховую на те, що до другого читання депутати підготують збалансований проект, який з одного боку, потужно підтримає конституційний державний статус української, а з іншого – відповідатиме європейським стандартам ставлення до прав меншин. Який буде сприяти нашій національній єдності держави, об’єднувати, а не розколювати суспільство, зміцненню української політичної нації», - підкреслив президент.

Порошенко також нагадав, що цього року підписав указ про розраховану на 10 років програму підтримки української мови.  «Це була моя відповідь на пропозицію запровадити рік української мови. Англійської – будь ласка. Японської, німецької… А щодо нашої рідної мови має бути програма її розвитку, постійно діюча, на десятиліття», - зазначив він.

Нагадаємо, 4 жовтня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект №5670-д «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: