Порошенко: З 2018 року росіяни перетинатимуть кордон лише за біометрикою

Порошенко: З 2018 року росіяни перетинатимуть кордон лише за біометрикою

Найближчими годинами має бути оприлюднено рішення РНБОУ, яким передбачається, що, починаючи з 1 січня 2018 року, перетин кордону з країн, які становлять ризики для України, має бути здійснений за біометричними паспортами

Президент України Петро Порошенко своїм указом ввів в дію рішення РНБО про перетин кордону громадян Росії за біометричними паспортами.

Відповідний указ президента України №256 / 2017 від 30 серпня 2017 року оприлюднено на сайті адміністрації президента.

«Відповідно до статті 107 Конституції України постановляю: Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 10 липня 2017 року «Про посилення контролю за в'їздом в Україну, виїздом з України іноземців та осіб без громадянства, додержанням ними правил перебування на території України», - йдеться у повідомленні.

Згідно з указом, контроль за виконанням рішення РНБО покладається секретаря відомства Олександра Турчинова.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

«Найближчими годинами має бути оприлюднено рішення РНБОУ, яким передбачається, що починаючи з 1 січня 2018 року перетин кордону з країн, які становлять ризики для України, має бути здійснений за біометричними паспортами. Або в тих, у кого їх немає, мають бути зафіксовані біометричні дані на кордоні», - зазначив президент.

Перелік відповідних країн затверджується Кабінетом міністрів України.

Наразі прискореними темпами створюється система фіксації біометричних даних у пунктах пропуску через державний кордон.

За словами Порошенка, процедура матиме три етапи. Перший – людина може подати попереднє повідомлення про те, що вона збирається в Україну і перетнути кордон, відповідно – база даних і прикордонники будуть до цього готові.

Другий – безпосередня фіксація даних на кордоні, біометричного паспорта, або біометричних даних,  і третій – фіксація людини в місці, де вона планує перебувати.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: