Порошенко закликав Європу припинити бути наївною щодо намірів Росії

Порошенко закликав Європу припинити бути наївною щодо намірів Росії
Президент України Петро Порошенко

Президент України звернувся до європейців із закликом припинити бути наївними щодо намірів Росії

Надзвичайно важливо, що слідство із справи MH17 встановило: сумнозвісний «Бук» потрапив до України через непідконтрольну ділянку україно-російського кордону. Цей факт підтверджує вирішальне значення прикордонного контролю для всеосяжного врегулювання на Донбасі, на якому Україна наполягає вже довгий час.

Про це йдеться у авторській статті Петра Порошенка для Frankfurter Allgemeine Zeitung, переклад якої опублікував «Главком».

«Яка інша російська військова техніка може потрапити ще до України, якщо її не можуть виявити українська влада або міжнародні спостерігачі? Чи саме не для того Росія перешкоджає повному доступові місії спостерігачів ОБСЄ до нашого державного кордону та всього регіону Донбасу, аби зберегти свої канали інфільтрації бойової техніки та живої сили?», - звертається Порошенко до європейців.

Він наполягає на то му, що усім європейцям треба врешті-решт припинити, зважаючи на справжні наміри Росії, бути такими наївними, якими ми усі були у 2008-му та ще в 2014/15-му роках.

«Вона зовсім не бажає припиняти свою агресію, якщо ми разом її не зупинимо. Шахрайство та маніпуляції є ефективними лише тоді, коли нема солідарності та прозорливості. Тому нам потрібне і те, і інше, включаючи санкції, які діятимуть, аж допоки суверенітет та територіальна цілісність України будуть відновлені. Вони утримують Росію за столом переговорів та перешкоджають їй спричинити ще більшу втрату людських життів», - наголошує український лідер.

«Всі ми повинні не шкодувати жодних зусиль у тому, аби знову й знову викривати маскарад Росії, де це тільки є можливим – хоч у Донбасі, хоч в Алеппо. Це саме те, чим ми все ще можемо намагатися змусити Росію поважати післявоєнний світовий устрій. Донбас може стати прикладом того, як ми припинимо вдавати, що не бачимо маскараду з російською агресією в Україні, аби таким чином запобігти тому, щоб він розповсюдився на весь світ», = зазначив Порошенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: