Порошенко закликав ввести санкції за «віджим» україньких заводів

Порошенко закликав ввести санкції за «віджим» україньких заводів

Президент прокоментував «віджим» Росією українських підприємств на окупованій територій

Президент України Петро Порошенко закликав запровадити санкції проти причетних до конфіскації українських заводів в окупованому Донбасі.

Про це він сказав на зустрічі з міністрами закордонних справ Польщі та Британії.

«У мене буде окреме прохання, щоб ті, хто сьогодні вступить в так звану власність конфіскованих активів, до них обов’язково спільно були застосовані санкції за порушення міжнародного і українського законодавства», - наголосив президент.

Він також заявив, що державні і приватні активи, які розташовані на окупованих територіях, є ще одним свідченням окупації Росією частини Сходу України.

«Де-факто, Росією конфісковані активи державні і приватні, які розташовані на окупованих територіях, що є ще одним свідченням окупації Росією частини Сходу України. За всі ці дії обов’язково настане покарання», — додав Порошенко.

Нагадаємо, Служба безпеки України перехопила чергову розмову ватажка т.зв. «ДНР» Захарченка з громадянином РФ, в якій обговорюється подальша доля «націоналізованих» терористами українських підприємств.

Як відомо, у Донецьку 1 березня бойовики захопили офіс «Укртелекому»: зв'язок із Донбасом відрізано.

Сьогодні ватажок самопроголошеної «ДНР» Олександр Захарченко заявив, близько 40 підприємств української юрисдикції перейшли під «зовнішнє управління» в «республіці». 

Нагадаємо, 27 лютого ватажки «ДНР» і «ЛНР» Олександр Захарченко та Ігор Плотницький заявили, що так звані республіки введуть зовнішнє управління на підприємствах української юрисдикції і перестануть постачати до України вугілля, якщо Київ не припинить транспортну блокаду Донбасу до початку березня. Вони заявили, що будуть «перебудовувати всі виробничі процеси і орієнтувати їх на ринок Росії та інших країни».

Співробітники Служби безпеки України перехопили розмови ватажка т.зв. «ДНР» Захарченка з начальником управління внутрішньої та зовнішньої політики адміністрації Трапєзніковим, які доводять справжні наміри терористів щодо використання торговельної блокади ОРДЛО.

Учасники «блокади Донбасу» відмовились вести переговори із Гройсманом.

Як повідомлялося, Тарута пояснив, що таке націоналізація в розумінні бойовиків. 

Читайте також статтю: Операція «Націоналізація». Ахметов – більше не король Донбасу?

 

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: