Порошенко звернувся до європейців з питанням: Чи хтось ще вірить, що в Україні нема російських солдатів?

Порошенко звернувся до європейців з питанням: Чи хтось ще вірить, що в Україні нема російських солдатів?

Путін вчинив маскарад «зелених чоловічків» на півострові та просочився до Донбасу, зазначив Порошенко

Президент України Петро Порошенко зазначив, що Росія намагається повторити у Донбасі кримський сценарій. Про це йдеться у авторській статті Петра Порошенка для Frankfurter Allgemeine Zeitung, переклад якої опублікував «Главком».

«Тоді я був серед тих, хто так вважав, але моє нинішнє сприйняття сьогоднішньої Росії – інше: воно вмить змінилось, коли Кремль спочатку наказав анексувати Крим, а потім атакував військами Схід моєї країни. Він вчинив маскарад «зелених чоловічків» на півострові та просочився до Донбасу, водночас стверджуючи: «Нас там нема». Правда вийшла на світло вельми скоро, коли президент Путін особисто зізнався, що російські солдати стояли за кримськими виборцями, аби захистити їх під час так званого референдуму. Вочевидь, ці солдати повинні були захищати не виборців, а «голосування» та його фальшовані результатимя», - розповів Порошенко.

За його словами, Росія намагається повторити у Донбасі кримський сценарій.

«Чи сьогодні не виглядає вже знайомим той сценарій, який Росія намагається втілити на Донбасі, коли вона просуває політичне вирішення та місцеві вибори попереду всіх інших кроків? Чи не зрозуміло, що проросійські найманці знаходяться у Донбасі для того, аби ще один шматок української землі став жертвою агресії Кремля? Чи хтось все ще вірить, що там нема російських солдатів?», - зазначив Президент України.

Порошенко підкреслив, що укрїнці не повинні більш потрапити в пастку та втішатися порожніми обіцянками Росії.

«Вони такі ж отруйні, як її маніпуляції. За даними українських спецслужб, у Донбасі перебувають більш ніж 700 російських танків, більш ніж 1250 артилерийських систем, більш ніж 1000 бронетранспортерів та більш ніж 300 ракетних систем. Проросійські бойовики у Донбасі у буквальному сенсі мають більше танків та ракетних систем, ніж німецький Бундесвер. Але ці дані не зупиняють Кремль від того, аби відкидати своє втручання у цьому регіоні так само, як він це вже робив у Криму. Без Росії цей потужний військовий потенціал не зміг би там з‘явитись. Він прийшов до моєї країни без запрошення, він присутній там ні для жодної іншої мети - тільки залякувати та вбивати. Він повинен так довго змушувати Донбас (та Україну) спливати кров‘ю, як довго це заманеться його господарю», - вважає український президент.

Він зазначив, що Росія вводить в оману західне суспільство

«Відмежування довго служило російським апетитам. Нещодавно в Нідерландах було оприлюднено перші результати міжнародного розслідування збиття MH17. Трагедія, яка призвела до втрати 298 безневинних життів – серед яких 80 дітей – сталася в липні 2014 року в небі над Донбасом, на непідконтрольній Україні території. Російська машина дезінформації, неперевершена у продукуванні тонн вигаданих теорій, робила все, аби заплутати слідство та західну суспільну думку: від українського винищувача Су-25, який начебто збив MH17, аж до української, а не російської зенітної ракети. Тепер, після проведення сумлінного та всеосяжного слідства, було доведено, що це була російська ракета, яку було запущено з російської системи «Бук», її було доправлено до України з Росії і одразу після цього страхітливого злочину повернено до Росії. Чи почув хтось якісь вибачення з того боку через ці виявлені результати, окрім їх відкидання – мовляв, ці результати є «політично вмотивованими» - та виклику посла Нідерландів у Москві?», - резюмував Порошенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: