Портніков пояснив, чому українські журналісти не можуть акредитуватись в «ДНР-ЛНР»

Неможливо навіть уявити собі ситуацію, у якій ізраїльський журналіст акредитується при «міністерстві інформації» адміністрації ХАМАС в секторі Газа.

Неможливо навіть уявити собі ситуацію, у якій грузинський журналіст акредитується при владі Абхазії і Південної Осетії. Але право українських ЗМІ акредитуватися при "ДНР" та "ЛНР" чомусь не викликає сумніву у частини моїх колег. Про це написав в своєму Фейсбук журналіст Віталій Портников.

«Так ось, дорогі мої, у вас немає такого права - скільки заяв і петицій ви б не підписували. Ані громадянського, ані професійного, ані людського. У вас є лише одне право - право на лицемірство і дворушництво, яким ви підміняєте чесну журналістику. Саме завдяки цій підміні, у якій живуть тисячі ваших глядачів, читачів і слухачів, ми і продовжуємо знаходитись в океані брехні. Саме ви створили систему, в якій брехня - це правда, приватне - це громадське, зрада - це професійний обов'язок», - йдеться у повідомленні.

Він додав, що не можна акредитуватися в міністерствах колабораціоністів і запевняти, що це для блага читачів. Також не можна стверджувати, що «якщо іноземцям можна, то вам - і поготів».

«Ви тут не іноземці, ви тут - громадяни. Вам повинно бути соромно хоч іноді. Хоча б вдома, якщо не в ваших редакціях», - підкреслив Портников.

Він також назвав таких журналістів лицемірами і додав, що їхня брехня – «пляма на нас усіх».

Саме через вас доводиться роками вислуховувати докори в лицемірстві і продажності. Ви йдете в бізнес, в депутати, в активісти - а ми залишаємося в забрудненій вами професії. Але є межа, яку не можна переходити навіть вам - це кордони нашого суверенітету, межа між життям і смертю, стандарти професійної та національної честі», - написав журналіст.

Нагадаємо, сайт Сайт «Миротворець» оприлюднив особисті дані світових журналістів акредитованих у «ДНР».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: