Портнов таємно приїжджав в Україну

Портнов таємно приїжджав в Україну

На запитання про візит до офісу Медведчука Андрій Портнов свій приїзд не заперечив

21, 27 і 28 вересня журналісти зафіксували візити до офісу Віктора Медведчука чорної Audi Q7, номерні знаки якої зареєстровані на дружину Андрія Портнова, заступника глави президентської адміністрації Віктора Януковича.

На запитання про візит до офісу Медведчука Андрій Портнов свій приїзд не заперечив і віджартувався: «Приїжджав отримувати завдання Кремля». Про це йдеться в розслідуванні Валерії Іванової для програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» (Bihus.Info).

За даними джерел в прикордонній службі, Портнов 22 лютого 2014 року виїхав з України через пропускний пункт Гоптівка і відтоді не перетинав український кордон за своїм українським паспортом.

Разом з тим за тиждень до  візиту в офіс Медведчука автівки Портнова його адвокат Мікітян К.О. написав адвокатські запити майже в усі українські правоохоронні органи. Адвокат Портнова перевіряв, чи перебуває його клієнт у розшуку і чи має Портнов процесуальний статус підозрюваного у кримінальних провадженнях.

Адвокат отримав відповіді від МВС, Нацполіції, СБУ та Генеральної прокуратури, а також від всіх правоохоронних органів Автономної республіки Крим. У відповідях зазначено, що Портнов правоохоронцями не розшукується.

На момент візиту в офіс Медведчука Портнов управляв телеканалом Newsone, власником якого значився батько нардепа Євгенія Мураєва. А через тиждень після третьої зафіксованої зустрічі в офісі Медведчука Портнов оголосив, що припиняє управління каналом через зміну власника.

Newsone переписали на сусіда Медведчука по офісу - народного депутата Тараса Козака.

На уточнююче питання журналістів, чи пов’язані його візити до Медведчука з продажем каналу Newsone, Портнов лише підтвердив, що не погодився працювати з новим власником телеканалу Newsone: «Моя позиция по каналу предельно понятна. Я не дал согласия работать с новыми собственниками».

Як відомо, Портнов відповідав у Януковича за судову вертикаль і переписування Кримінально-процесуального кодексу. Після Революції Гідності він виїхав у Росію, згодом переїхав до Австрії і не оприлюднював жодного візиту в Україну з 2014 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: