Посадовець Менської колонії, де сидів Луценко, отримав п'ять років тюрми за хабар

Посадовець Менської колонії, де сидів Луценко, отримав п'ять років тюрми за хабар
Менська виправна колонія №91

У суді пенітенціарник Чернігівщини своєї провини не визнав і вважав це провокацією

Першого заступника-заступника начальника Менської виправної колонії управління державної пенітенціарної служби України в Чернігівській області (№91) з нагляду та безпеки, охорони та оперативної роботи Андрія Булденка визнано винним за одержання хабара (ч. 3 ст. 368 КК України) і призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок Менського районного суду Чеpнiгiвської областi від 15 червня.

За даними досудового розслідування, у червні 2016 року посадовець пенітенціарної служби, достовірно знаючи, що у засудженого настали підстави для застосування пільг у вигляді заміни невідбутої частини покарання більш м'яким (ст. 82 Кримінального кодексу України), висунув йому вимогу сплатити неправомірну вигоду в розмірі 2 тис грн. За ці кошти Булденко мав прийняти позитивне рішення на користь засудженого.

У липні відповідна комісія Менської колонії направила матеріали до суду щодо умовно-дострокового звільнення одного із засуджених. Пізніше цей ув’язнений перерахував 2 тис. грн на банківський рахунок, наданий першим заступником начальника Менської виправної колонії.

Крім цього, у листопаді 2016 року Булденко вимагав і одержав 1 тис. грн від ув’язненого Менської виправної колонії за зняття раніше накладеного дисциплінарного стягнення. Кошти також були перераховані на банківську карту.

У суді перший заступник-заступник начальника Менської виправної колонії своєї вини у вчиненні злочину не визнав, сказав, що з двома засудженими ніяких розмов про гроші не вів. Відкриття кримінального провадження щодо нього аргументує, як провокацію з боку засуджених та працівників поліції

Разом з тим, суд дійшов висновків, що вина Андрія Булденка підтверджується письмовими доказами та показами свідків. Тому для обвинуваченого необхідно застосувати покарання, «яке з урахуванням його особистості є достатнім для його виправлення , попередження нових злочинів, а саме - міра покарання, яка зазначена в санкцій статті 368 ч.3 КК України».

Крім реального терміну ув’язнення, Булденка позбавлено права обіймати посади у правоохоронних органах терміном на 2 роки та конфісковано все належне йому майно. Також пенітенціарник втратив спеціальне звання «майор внутрішньої служби».

Вирок може бути оскаржено протягом 30 діб з моменту його проголошення.

Як відомо, нинішній генпрокурор, а минулому міністр  МВС Юрій Луценко за часів президентства Віктора Януковича отримав два тюремні терміни і був етапований в Менську колонію, в цілому, провівши за гратами 2,5 роки.

Менська колонія - єдина в Україні виправна установа для колишніх співробітників правоохоронних органів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: