Посол Канади пояснив, які є умови продажу зброї Україні

Посол Канади пояснив, які є умови продажу зброї Україні

Посол Канади в Україні Роман Ващук

Фото: Главком 

Список контролю автоматичної вогнепальної зброї (AFCCL), до якого тепер внесено і Україну, дозволяє експортувати 183 різновиди зброї

Уповноважений посол Канади в Україні Роман Ващук розповів про умови продажу Україні вогнепальної зброї. Про це він сказав сьогодні у Києві, пише УНН.

«Це є рамковий дозвіл, який дозволяє закуповування зброї», — зазначив посол.

Рамковий дозвіл не гарантує постачання зброї від Канади, але відкриває можливості до закупівлі одиниць техніки летального озброєння.

Список контролю автоматичної вогнепальної зброї (AFCCL), до якого тепер внесено і Україну, дозволяє експортувати 183 різновиди «певної забороненої вогнепальної зброї, зброї, пристроїв, або компонентів, які включені в список експортного контролю».

«Тепер відкрито юридичні рамки, в яких урядові чи бізнесові суб’єкти можуть домовлятись про постачання зброї», — зазначив посол.

Як повідомлялось, Канада включила Україну у контрольний список країн, згідно з яким знімається обмеження на продаж вогнепальної зброї.

Президент України Петро Порошенко подякував США і Канаді за надання підтримки в сфері безпеки, зокрема, за включення Канадою України до списку країн, в які дозволено постачання автоматичної стрілецької зброї.

Глава МЗС Павло Клімкін вважає,що тепер ніщо не заважає отримувати зброю з Канади.

Напередодні президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет США на 2018 рік, в якому передбачається виділення 350 мільйонів доларів для надання безпекової допомоги Україні та заходи щодо протистояння російській агресії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: