Посол США в Росії висловив протест у зв’язку з російськими контрзаходами

Посол США в Росії висловив протест у зв’язку з російськими контрзаходами
Джон Теффт

Теффт висловив росіянам глибоке розчарування

Посол США в Росії Джон Теффт глибоко розчарований рішенням Москви про контрзаходи проти США. Про це повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на посольство.

«Ми отримали офіційне повідомлення від російського уряду. Посол США в Росії Джон Теффт висловив глибоке розчарування і категоричний протест. Ми передали дане повідомлення до Вашингтона для розгляду», - йдеться в заяві посольства.

Раніше в п'ятницю МЗС РФ оголосив про заходи у відповідь щодо Вашингтона в зв'язку з прийняттям в конгресі США законопроекту про санкції проти Росії.

Так, з 1 вересня кількість дипломатичних і технічних співробітників, що працюють в посольстві США в Москві, в генеральних консульствах в Петербурзі, Єкатеринбурзі та Владивостоці, має бути скорочене до 455 осіб - саме стільки російських дипломатів і співробітників технічного персоналу працюють зараз в США після висилки Вашингтоном частини дипломатичних працівників. У заяві також сказано, що російська сторона припиняє з 1 серпня використання посольством США всіх складських приміщень на Дорожній вулиці в Москві і дачі в Срібному Бору.

Нагадаємо, Сенат США в ніч проти п’ятниці майже одноголосно проголосував за нові санкції проти Росії.

Президент РФ Володимир Путін назвав «особливим цинізмом» нові санкції США.

Декілька днів тому голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер закликав європейських парламентаріїв обговорити можливу відповідь Євросоюзу на ухвалення США нових санкцій відносно РФ, які можуть зачепити інтереси ЄС.

Натомість президент Литви підтримала нові санкції США проти РФ, попри критику Євросоюзу.

Читайте також: Нові санкції: не лише проти Росії, а й проти Трампа?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: