Посол України прокоментував заяву КДБ Білорусі про українських шпигунів в країні

Посол України прокоментував заяву КДБ Білорусі про українських шпигунів в країні
Посол України в Білорусі Ігор Кизим

За словами Кизима, білоруська влада таким чином «нагнітає обстановку»

Заява КДБ Білорусі про нібито роботу на території країни української агентурної мережі є «нісенітницею». Про це в інтерв'ю «Радіо Свобода» заявив посол України в Білорусі Ігор Кизим.

За його словами, український журналіст Павло Шаройко, якого звинуватили у створенні цієї «мережі», дійсно підтримував контакти з співробітниками українського диппредставництва і займався збором інформації як журналіст.

«Павло збирав інформацію як журналіст. І від таких же журналістів брав інформацію, або ще від когось. Всі, хто працював журналістом, знають, як це робиться. Те, що заявили, що він створив якусь мережу, то кожен журналіст має свою мережу. От ви мені дзвоните - я теж у вашій мережі», - заявив він.

Кизим також назвав «нісенітницею» оголошення білоруською владою персоною нон грата радника посольства України Ігоря Скворцова у зв'язку з тим, що він нібито є співробітником українського Міноборони.

«Коли я перебував у будівлі МЗС Білорусі, то мені дали ноту про оголошення Ігоря Скворцова персоною нон грата. Я відповів, що не буду заперечувати, не можу не виконати, і протягом певного часу Ігор Скворцов поїхав. Я сказав, що це нісенітниця, але я повинен виконувати», - розповів Кизим.

Український дипломат вважає, що таким чином Мінськ займається «нагнітанням обстановки».

«Ці шпигунські ігри мене не радують. Йде нагнітання обстановки. Мене це дивує. Не вірю, що Павло Шаройко завдав якоїсь шкоди інтересам Білорусі. Білоруси наші брати, як каже Олександр Григорович (Лукашенко, - ред.). У нас ніколи не було діяльності, спрямованої проти Білорусі», - констатував Кизим.

Нагадаємо, 20 листопада в КДБ Білорусі повідомили, що український журналіст Павло Шаройко затриманий за звинуваченням у шпигунстві і нібито він зізнався, що є співробітником кадрового апарату військової розвідки України, які працюють під прикриттям.

Його затримали ще 25 жовтня, однак про це стало відомо лише 17 листопада від голови Національної громадської телерадіокомпанії України Зураба Аласанії.

Крім того, Білорусь оголосила персоною нон грата радника українського диппредставництва в Мінську Ігоря Скворцова. Білоруські спецслужби стверджують, що він є співробітником головного управління розвідки Міністерства оборони України і працював «під прикриттям».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: