Посольство України в Ізраїлі не знайшло незаконного втручання в переговори про постачання систем зв'язку для ЗСУ

Посольство України в Ізраїлі не знайшло незаконного втручання в переговори про постачання систем зв'язку для ЗСУ
Нардеп Юрій Дерев'янко

Народний депутат Іван Винник стверджує, що до процесу вибору постачальника для ЗСУ втручались особи, пов’язані із ФСБ

Посольство України в Ізраїлі не має відомостей про те, що до процесу вибору постачальника систем зв'язку для Збройних Сил України втручалися особи, причетні до криміналу. Про це говориться в листі Посольства України в Ізраїлі, направленому в адрес «ДС».

Нагадаємо, що 27 травня цього року депутат Верховної Ради України Іван Винник розмістив на своєму сайті в Facebook повідомлення, в якому повідомив, що у процесі вибору постачальника засобів зв'язку для Збройних Сил втрутився його колега по парламенту Юрій Дерев’янко. За словами Винника, Дерев’янко потрапив на територію військової частини, де проводилися випробування спецзв’язку, і привів з собою представника ізраїльської компанії Elbit Systems Вадима Авербуха. Винник вказав, що Авербух більш відомий, як Гордон Зеєві, і є адвокатом агента ФСБ Севи Могилевича.

Винник повідомив, що Дерев'янко та Авербух паралізували діяльність військової комісії та отримали несанкціонований доступ до результатів випробувань, що може представляти загрозу для оборонної спроможності України. «Несанкціоноване проникнення громадянина Ізраїлю Вадима Авербуха в супроводі народного депутата України Дерев'янко Юрія на територію військової частини та фактичний збій випробувань, може свідчити про виконання зазначених вище осіб кримінального порушення українського законодавства», - зазначив Винник.

«ДС» направила в Embassy of Ukraine в Ізраїлі лист, в якому попросило з'ясувати ситуацію з участю компанії Elbit Systems в тендері на вибір постачальника засобів зв'язку, ставлення до цього тендери Вадима Авербуха та наявність у нього зв'язків з криміналом та ФСБ.

У відповідь на запит посольство України в Ізраїлі повідомило, що в червні цього року воно зверталося до керівництва Elbit Systems стосовно цих питань і отримало офіційну відповідь.

Зокрема, для здійснення зовнішньоекономічної діяльності Elbit Systems користується послугами компанії Lanwear Tranding Ltd, представником якої в Україні є Авербух. «При цьому служба безпеки Elbit Systems на постійній основі ретельно перевіряє репутацію своїх бізнес-партнерів і, за станом на 19 червня 2017 роки не мала інформації щодо будь-якої протиправної (кримінальної) діяльності В.Авербуха», - йдеться в листі посольства.

Також керівництво компанії Elbit Systems підтвердило всі повноваження Авербуха щодо реалізації інтересів компанії в Україні. «Щодо можливої зміни прізвища та імені Авербуха, компанія здійснила відповідну перевірку, і не знайшла підтвердження таких дій», - йдеться в листі посольства.

Також посольство України в Ізраїлі наголошує, що протягом 2014-2015 років Авербух неодноразово надавав допомогу Україні по лікуванню поранених в АТО українських військовослужбовців - організовував їхнє перевезення до Ізраїлю і влаштовував в спеціальні медичні заклади.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: