Постанова про санкції США розвіяла надії інвесторів на відновлення економіки РФ - Financial Times

Постанова про санкції США розвіяла надії інвесторів на відновлення економіки РФ - Financial Times

Через антиросійські санкції інвестори можуть піти з РФ

У минулому році російська фондова біржа продемонструвала одні з найкращих показників в світі. Ціни на нафту зростали, економіка почала виходити з рецесії. Але зараз, до кінця першого півріччя 2017 року, російський ринок демонструє одні з найгірших показників у світі, пише Financial Times.

На це, безсумнівно, вплинуло зниження цін на нафту, що почалося з січня. «Більш масштабний фактор - різко ослабли надії на поліпшення американсько-російських відносин, що виникли після обрання Трампа», - зазначається у матеріалі.

За даними «Ренесанс Капіталу», якщо з 8 листопада по 13 лютого в фонди російських цінних паперів було вкладено близько $2,5 млрд, то з 13 лютого з них було виведено $1,5 млрд.
Минулого тижня Сенат США прийняв жорстку постанову, покликану посилити санкції і поширити обмеження з секторів енергетики та банків на металургію, гірничу промисловість, залізниці та вантажоперевезення, йдеться в статті. Постанову можуть прийняти, нехай і у пом'якшеному вигляді, і Трамп навряд чи ризикне накласти на неї вето.

Чому це погано позначиться на інвестиціях у Росію?

  • «Оскільки постанова надає існуючим санкціям статус закону, вони можуть стати набагато прискіпливішими, а скасувати їх буде складніше», - пише видання, проводячи паралелі з поправкою Джексона-Веніка, яка залишалася в силі до 2012 року.
  • «Ймовірно, Росія прийме у відповідь заходи, зокрема, проти конкретних американських компаній або секторів. Навіть якщо у відповідь заходів не буде, нові санкції США стануть перешкодою для корпоративних інвестицій».
  • «Санкції ускладнять спроби залучити інвестиції в нові потужності і зростання продуктивності, яких Росія відчайдушно потребує, якщо вона хоче, щоб зростання значно перевищив 1,5%, очікуваних у цьому році».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: