«Повстали з могил». У Данії тіла вбитих через коронавірус норок почало виштовхувати з поховань на поверхню

«Повстали з могил». У Данії тіла вбитих через коронавірус норок почало виштовхувати з поховань на поверхню
Місцева влада звинуватила уряд в перетворенні земель громади на тотальний смітник 
Фото: Anders Davidsen - DR Midt & Vest

Явище пов'язане з процесом гниття та виділення газів, які виштовхують тіла вбитих норок на поверхню

Як свідчать фотографії, опубліковані данським мовником DR, тіла норок почало виштовхувати на поверхню через недостатню глибину поховання, яка складає 1 метр.

Міністерство охорони навколишнього середовища Данії заявило, що це явище є «тимчасовою проблемою», яка пов'язана з процесом гниття та виділення газів, які виштовхують тіла вбитих норок з могильника. Міністерство запевнило, що полігони з масовими похованнями норок будуть облаштовані огорожею та перебуватимуть під цілодобовим наглядом поліції.

Місцева влада вже зажадала від профільного міністерства викопати та спалити тіла вбитих норок через можливу епідемічну загрозу, які становлять мертві тварини – вони можуть стати причиною додаткового забруднення ґрунту і джерел прісної води. На думку місцевої влади, уряд перетворив землі громади на тотальний смітник. 

6 листопада стало відомо, що жителі Данії масово заразилися коронавірусом, який мутував у норок. Варіанти вірусу норок були виявлені за період з 8 червня по 18 жовтня у 214 осіб. Задля запобігання поширенню нового штаму коронавірусу влада Данії вирішила знищити всіх норок у країні. Фермери вже назвали це рішення незаконним.

У листопаді зараження норок коронавірусом було зафіксовано ще в п’яти країнах.

18 листопада уряд повідомив, що у країні знищили всіх норок. Розводити цих тварин на території Данії заборонено до грудня 2021 року. 

Данія є одним з найбільших експортерів хутра норки в світі, вона контролює 40% світового виробництва норки

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: