Пожежа в будинку для літніх людей: слідство перевірить, чи існують подібні пансіонати на Київщині

Пожежа в будинку для літніх людей: слідство перевірить, чи існують подібні пансіонати на Київщині
Фото: ДСНС

Президент України Петро Порошенко доручив голові Київської обладміністрації надати необхідну допомогу всім постраждалим під час пожежі у селі Літочки

Головне завдання — з’ясувати, чи існують подібні пансіонати, як у Літочках, на території Київщини та в Українці в цілому. Так голова Київської ОДА Максим Мельничук прокоментував пожежу у селі Літочки, Броварського району, що забрала життя 17 осіб.

«Такі пансіони (як у Літочках, де сталась пожежа — ред.) є бізнес-проектами для ділків. Наше завдання — оперативно дізнатись, чи існують такі пансіонати на Київщині та в Україні в цілому», — зазначив Мельничук.

Губернатор Київщини також зазначив, що Президент України доручив розібратись у наслідках.

Мельничук заявив, що завтра буде проведена обласна нарада з усіма головами РДА: «ми візьмемо під жорсткий контроль ситуацію, що сталась»

«Ми створити оперативні штаби, які уже працюють. Працює гаряча лінія 102. Ми надаємо консультації і допомогу постраждалим та родинам загиблих», — додав він.

Нагадаємо, 29 травня о 3.48 хвилин у селі Літочки Броварського району в приватній двоповерховій будівлі виникла пожежа, внаслідок якої загинуло 17 громадян.

З’ясувалося, що у даному домоволодінні приватний підприємець організував проживання осіб похилого віку. З мешканцями укладались договори. Ліжко-місце у хостелі з доглядом обслуговуючого персоналу коштувало для пенсіонерів 6 тисяч гривень на місяць.

Станом на 5.25 годину працівниками ДСНС пожежу локалізовано. О 8.25 годині пожежу ліквідовано.

Встановлено, що на момент пожежі в будинку перебувало 35 осіб. Підрозділами ДСНС врятовано 18 людей, з який 5 осіб з опіками різних ступенів тяжкості госпіталізовано до Броварської районної лікарні. На місці трагедії знайдено 17 тіл громадян.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: