Пожежа в зоні відчуження: радіаційний фон не перевищено

Пожежа в зоні відчуження: радіаційний фон не перевищено

Картосхема забруднення зони відчуження

Радіаційна ситуація знаходиться під контролем, запевняють у Держагенстві з управління зоною відчуження

Враховуючи радіологічну значимість пожежі у Чорнобильській зоні, на території зони відчуження посилено контроль за радіаційною ситуацією. В оперативному режимі аналізуються дані щодо потужності еквівалентної дози гамма-випромінювання та вмісту радіонуклідів у повітрі в районі пожежі.

Про це йдеться у повідомленні Державного агентства України з управління зоною відчуження.

«Потужність еквівалентної дози гамма-випромінювання за даними пунктів АСКРС в районі пожежі істотно не змінилася, коливання поточних значень знаходяться у звичних для кожного пункту межах. Контрольні рівні потужності еквівалентної дози не перевищені», - розповіли у агентстві.

З початку пожежі задіяна мобільна оперативна група ДСП «Екоцентр» з аспіраційним та дозиметричним обладнанням.

Враховуючи що район пожежі знаходиться поблизу «західного слід», з високими рівнями радіоактивного забруднення, особовому складу рекомендовано обов’язкові використання засобів захисту органів дихання.

«В зоні відчуження та на прилеглих територіях на даний час погіршення радіаційного стану не спостерігається. Радіаційна ситуація знаходиться під контролем, подальша інформація буде оперативно уточнюватися та надаватися», - резюмують у Держагенстві.

Як повідомляв «Главком», сьогодні  у зоні відчуження у Київській області зайнялися рештки деревини. Станом на 20:29 год. площа пожежі складала близько 25 гектарів.

До гасіння пожежі залучено 102 людини особового складу та 22 одитехніки, із них від ДержНС - 63 людини особового складу та 11 од. техніки, у тому числі вертоліт Мі-8 та 2 літаки Ан-32П.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: