Пожежника, який керував гасінням ТЦ «Зимова вишня» у Росії звинувачують в халатності

Пожежника, який керував гасінням ТЦ «Зимова вишня» у Росії звинувачують в халатності

Згідно зі спостереженнями діаметр астероїда 2018 GG становить від 23 до 71 метра

В Росії проти пожежника Сергія Геніна, який керував гасінням пожежі в ТЦ «Зимова вишня», відкрили кримінальну справу.

Про це повідомляється на сайті Слідчого комітету РФ.

«Головним управлінням з розслідування особливо важливих справ СК Росії порушено кримінальну справу стосовно начальника варти пожежно-рятувальної частини № 2 федерального державного казенного установи «1 загін федеральної протипожежної служби по Кемеровській області» Сергія Геніна за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 293 КК РФ (халатність)», – йдеться у повідомленні.

За версією слідства, під час гасіння пожежі Генін, який був командиром ланки пожежників, спільно із ще двома пожежниками і очевидцем зайшли в палаючу будівлю через західний вхід. Свідок повідомив про те, що на 4 поверсі у другому кінозалі перебуває багато людей, серед яких багато дітей, і вказав на розташовані поруч із цим входом сходи, як найкоротший шлях до зазначеного кінозалу.

«Генін, як вважає слідство, проігнорував ці відомості, і не звірив з наявними планами-схемами найкоротші шляхи до місця порятунку людей, направивши свою ланку до дальних від свого місцезнаходження сходів, що знаходяться в південно-східній частині торгового центру», – зазначають в СК.

Інші двоє пожежників беззаперечно пройшли за своїм командиром.

Офіційна російська влада повідомляє про 64 загиблих, але цифри не сходяться.

Тим часом, в оперативному штабі на місці події в Кемерові повідомили, що кількість жертв збільшилась до 76. З них більшість – діти. За офіційною інформацією, зниклими безвісти вважаються 64 людини. Але родичі жертв пожежі заявили, що вони мають інформацію про 85 людей, які ймовірно зникли безвісти.  Та відзначають, що жертв набагато більше.

Очевидці та батьки загиблих дітей розповіли моторошні деталі про пожежу у торговому центрі Кемерово. Пізніше повідомлялося, що ініціативна група громадян у Кемерово (Росія) не знайшла тіла дітей у морзі судмедекспертизи міста, які загинули у пожежі.

Також, родичі загиблих у пожежі визнали свій зв`язок з терористами на Донбасі.

Як відомо, велика пожежа та обвал покрівлі у торговому центрі в Кемерово сталися у неділю, 25 березня. Віце-губернатор Володимир Чернов розповів, що вогнище спалаху в торговому центрі було в дитячій батутній кімнаті, куди хтось із дітей приніс запальничку. 

За попередньою інформацією, основна версія смертельної пожежі в Кемерово - несправна електропроводка.

Пожежу вдалося локалізувати на площі 1,6 тис. квадратних метрів. На площі 1,2 тис. квадратних метрів обвалилася покрівля.

1 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про відставку Амана Тулєєва з поста губернатора Кемеровської області, який він займав понад 20 років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: