Позитивний висновок Держлікслужби України отримала корейська вакцина проти грипу

Позитивний висновок Держлікслужби України отримала корейська вакцина проти грипу

Три з чотирьох вакцин з оновленим штамовим складом актуальним для епідемічного сезону 2017-2018 років пройшли перереєстрацію влітку, ще одна вакцина - на початку вересня

Вакцина для профілактики грипу корейського виробництва «ДжіСі Флю» отримала позитивний висновок Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками щодо відповідності вимогам українських стандартів, повідомила агентству «Інтерфакс-Україна» начальник управління якості лікарських засобів Держлікслужби Людмила Горлова.

«Одна вакцина – «ДжіСі Флю» («Грін Крос Корпорейшен», Корея – ред.) уже пройшла контроль. Щодо неї вже є позитивні висновки від 4 і 6 жовтня на повторне ввезення. Інші вакцини нині проходять контроль», - сказала вона.

Як повідомлялося, три з чотирьох вакцин з оновленим штамовим складом актуальним для епідемічного сезону 2017-2018 років пройшли перереєстрацію влітку, ще одна вакцина - на початку вересня.

Громадська організація «Батьки за вакцинацію» висловила занепокоєння відсутністю станом на початок жовтня відповідних висновків Держлікслужби, без яких препарати не доступні для використання.

Як повідомлялося, чотири виробники перереєстрували в Україні вакцини з оновленим штамом вірусу грипу, актуального для епідемічного сезону 2017-2018 рр. Зокрема, перереєстрацію пройшла вакцина французького виробництва «Ваксігрип» («Санофі Пастер С.А.»), нідерландського – «Інфлувак» («Ебботт Біолоджікалз Б.В.»), корейського – «ДжіСі Флю», а також китайська «Інфлуенза Ваксін» («Хуалан Біолоджікал Бактерін Ко., Лтд.»).

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: