Працівники прокуратури переходять до САП через вищу заробітну плату

Працівники прокуратури переходять до САП через вищу заробітну плату
Роман Говда

У САП зарплати майже в 10 разів вищі від зарплат у прокуратурі

Прокурор Києва Роман Говда скаржиться на брак кадрів. В інтерв’ю «Главкому» він зазначив, що кадрів не вистачає з різних причин.

«У нас дійсно дуже багато нових людей і водночас велика плинність кадрів. Навіть за останніх дев’ять місяців близько 40 людей пішли з посад за власним бажанням», – розповів Говда.

За його словами, одна з причин звільнення – невелика зарплата.

«Знаходять кращу роботу або просто не задовольняє ця. Понад 60 працівників перейшли до інших державних органів, до інших регіонів або до ГПУ. Троє – пройшли до НАБУ, один – у Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру, ще один – на завершальній стадії конкурсу в САП. Причина лежить на поверхні: умови праці та гідна заробітна плата, яка майже в 10 разів перевищує ту, яку вони отримували в прокуратурі, та цікаві провадження. У людей є стимул та бажання до професійної самореалізації», – зазначив столичний прокурор.

Нагадаємо, Роман Говда очолив київську прокуратуру на початку липня 2016 року. До цього часу працював на посаді прокурора Одеської області (квітень–вересень 2015 року), а потім обіймав посаду заступника генпрокурора Віктора Шокіна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: