Працівники спиртзаводів перекрили траси та зібралися йти на Київ

Працівники спиртзаводів перекрили траси та зібралися йти на Київ

Наступним етапом страйку стане масова акція протесту в Києві

Безстрокову акцію протесту оголосили працівники всіх українських спиртзаводів, що входять до складу державного підприємства «Укрспирт». Ініціатором акції виступила профспілка підприємства.

Уранці, 14 червня, акції протесту і перекриття автомагістралей відбулися в Київській, Львівській, Івано-Франківській, Чернігівській, Харківській, Волинській, Чернівецькій, Тернопільській, Сумській, Рівненській і Вінницькій областях.

Як повідомив ZIK, на Львівщині акція протесту відбулася на трасі Київ-Чоп біля села Новосілки Кам'янка-Бузького району і села Угерсько Стрийського району. На протест вийшли працівники Сторонибабського, Вузлівського, Борокського, Рава-Руського, Суходільського і Лопатинського МПД.

На кілька хвилин протестувальники перекрили рух по трасі, пройшовши з плакатами по пішохідному переходу. Такі ж акції відбулися на міжнародній трасі Львів-Тернопіль, автомобільних дорогах Івано-Франківськ-Чернівці та Київ-Харків.

Як пояснюють профспілкові діячі, причина акції - спроба податківців стягнути з підприємства штрафні санкції на суму 186,7 млн гривень і, як наслідок, арешт усіх банківських рахунків «Укрспирт».

Арешт рахунків може призвести до зупинки заводів, - вважають учасники протесту. Листи-попередження не допомогли, а тому спиртовики вдалися до радикальних методів.

Як планують у профспілці, наступним етапом страйку стане масова акція протесту в Києві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: