Працівників апарату Верховної Ради підозрюють у розкраданні 16 млн грн

Працівників апарату Верховної Ради підозрюють у розкраданні 16 млн грн
Будівля Верховної Ради

Кошти було виділено на реконструкцію систем опалення-холодопостачання і зміну нагрівальних приладів в адмінбудівлях парламенту

Генеральна прокуратура України підозрює співробітників апарату Верховної Ради в розкраданні 15,8 млн гривень при закупівлі послуг з реконструкції системи опалення в будівлі парламенту. Про це сказано в матеріалах суду.

Головне слідче управління Генеральної прокуратури здійснює досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом розкрадання посадовими особами апарату Ради коштів державного бюджету в особливо великих розмірах, виділених на реконструкцію систем опалення-холодопостачання і зміну нагрівальних приладів в адмінбудівлях парламенту.

Також правоохоронці розслідують факт зловживання службовим становищем посадовими особами управління справами апарату парламенту в інтересах ТОВ «Вулвер» при закупівлі й виконанні робіт з реконструкції системи опалення й охолодження.

Розслідування встановило, що посадові особи управління справами парламенту разом з директором ТОВ «Вулвер» організували схему розкрадання коштів державного бюджету, виділених на реконструкцію систем опалення-холодопостачання і заміну нагрівальних приладів фанкойлами в адмінбудівлях апарату Ради, розташованих на вулиці Шовковичній, будівля 2 і 4, загальна вартість яких становила 15 830 000 гривень.

Досудове слідство встановило, що 12 липня 2016 року управлінням адміністративними будівлями керсправами апарату Ради оголошено тендер на закупівлю робіт з реконструкції системи опалення-холодопостачання, але дата розкриття тендерних пропозицій неодноразово переносилася на підставі усних зауважень посадових осіб апарату парламенту.

Надалі розпорядженням першого заступника керівника апарату - керуючого справами Петра Боднара від 9 вересня 2016 року кошти з бюджету управління адміністративними будівлями, які призначені на закупівлю робіт, були передані в безпосереднє розпорядження Управління справами апарату Ради, що стало причиною скасування тендера.

Разом з тим до скасування тендера Управлінням адміністративними будівлями самостійно оголошені торги в системі ProZorro на роботу з реконструкції системи опалення-холодопостачання.

Очікувана сума договору становила 16 370 000 гривень.

Головою тендерного комітету був призначений заступник керуючого справами апарату парламенту.

За результатами розгляду тендерних пропозицій переможцем торгів визнане ТОВ «Вулвер», з яким укладено договір на суму 15 830 412 гривень.

Надалі з метою виконання укладеного договору ТОВ «Вулвер» уклало договір субпідряду з іншим учасником тендера - ТОВ «Елман Плюс», що виконувало роботи з електрифікації.

Генпрокуратура почала розслідувати цей злочин і за рішенням суду одержала доступ до рахунків ТОВ «Вулвер» і до фінансових операцій підприємства.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: