Правозахисники: Росія в Сирії вбила мирних жителів більше, ніж бойовики ІД

Правозахисники: Росія в Сирії вбила мирних жителів більше, ніж бойовики ІД
life.ru

Російський режим тероризує громадян Сирії.

Росія в Сирії з моменту свого втручання в конфлікт вбила мирних жителів більше, ніж бойовики "Ісламської держави" за весь період конфлікту. Серед загиблих від російської авіації – 746 дітей. Про це йдеться у звіті Syrian Network for Human Rights. У звіті захисників прав людини зазначено, що офіційна Москва, починаючи з минулого року, неодноразово завдавала авіаудари по сирійських містах, а кількість жертв перевищила кількість убитих терористами ІД, повідомляє ТСН.

Так, згідно зі звітом, в результаті російських атак загинули 2 тисячі 704 мирних жителя, в той час як від дій ІД за останні три роки загинули 2 тисячі 686 людей. «Російський режим тероризує громадян Сирії, і в цьому він перевершив терористів ІД. Ці статистичні дані мають взяти до уваги всі держави, які об'єднуються з Росією», - йдеться в повідомленні. Сирійські правозахисні організації також зазначають, що всі авіаудари Росії, за дивним збігом обставин, потрапляють саме до зон скупчення цивільного населення, наприклад, у лікарні або школи.

У польовому шпиталі в сирійському місті Алеппо помер 10-річний Алі Дакніш – рідний брат п'ятирічного Омрана Дакніша, який став символом жаху війни в Сирії. До смерті призвели травми, яких Алі зазнав внаслідок авіанальоту в середу, 17 серпня. Водночас 18 серпня у Сирії внаслідок авіаудару загинули троє людей. На відео, яке оприлюднили опозиційні сирійські ЗМІ, видно поранених дітей, яких дістають із будинку.

У Москві повідомлення про те, що бомбардування могла вчинити російська авіація, не коментують. Натомість правозахисні організації неодноразово обвинувачували Росію, що її авіація у Сирії найчастіше цілить у будинки цівільних та противників режиму Башара Асада.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: