Прецедент: львів’янка, яку збили на пішохідному переході, відсудила у водія маршрутки 100 тис. грн

Водія маршрутки не позбавили водійських прав

Суд звільнив від трьох років в’язниці водія маршрутки, який на пішохідному переході на вул. Городоцькій у Львові збив жінку, поїхавши на червоне світло світлофора. Натомість водій має сплатити 100 тис. грн потерпілій для компенсації завданих моральних збитків. Відповідний вирок Залізничного райсуду Львова оприлюднений у реєстрі судових рішень, повідомляє Захід.net.

Як зазначається у вироку суду, водій автобуса приватного перевізника «Успіх БМ» 16 лютого 2016 року на вул. Городоцькій, 210 у Львові проігнорував червоний сигнал світлофора і збив на регульованому пішохідному переході жінку.

Внаслідок порушення водієм ПДР, згідно з висновком судово-медичної експертизи, пішохідка отримала перелом кісток склепіння та основи черепу із забоєм головного мозку, множинні рани та садна на голові, закриті переломи ребер із забоєм легень, розчавлення селезінки зі значною внутрішньочеревною кровотечею.

«Вказані тілесні ушкодження заподіяні тупими предметами, могли утворитись 16 лютого 2016 року в момент дорожньо-транспортної пригоди. Травма була небезпечною для життя в момент заподіяння та належить до тяжкого тілесного ушкодження», – мовиться у вироку суду.

Водія судили за ч. 2 ст. 286 ККУ (порушення ПДР, яке спричинило тяжкі тілесні ушкодження потерпілого), яка передбачає позбавлення волі терміном від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

У суді водій визнав свою провину, а суд врахував щире каяття як обставину, яка пом’якшує покарання. Відтак, суд призначив йому мінімальний термін – три роки позбавлення волі, але звільнив від відбування покарання на підставі Закону про амністію у 2016 році.

Крім того, суд вирішив не позбавляти водія прав. «З огляду на професію обвинуваченого, на думку суду, не варто його позбавляти права керування транспортними засобами», – зазначається у вироку.

Разом з тим, суд вирішив, що водій має сплатити 100 тис. грн потерпілій як відшкодування моральної шкоди. Варто зазначити, що сама збита автобусом жінка вимагала 150 тис. грн відшкодування, проте суд зменшив цю суму. Крім того, водій має сплатити 6,2 тис. грн за проведені експертизи.

Автобус, який належить водію-винуватцю ДТП, суд вирішив повернути власнику.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: