Представник ОБСЄ закликав Росію звільнити Сенцова

Представник ОБСЄ закликав Росію звільнити Сенцова
Олег Сенцов у російській в'язниці

Арлем Дезір написав листа голові МЗС Росії Сергію Лаврову

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір звернувся до міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія Лаврова з проханням розглянути справу Олега Сенцова та звільнити його з ув'язнення.

«Я написав міністру закордонних справ Сергію Лаврову розглянути справу Олега Сенцова. Його подальше тримання під вартою необґрунтоване. Мене непокоїть погіршення його здоров'я після того, як він розпочав голодування. Я закликаю Росію звільнити його», - написав Дезір у Twitter в понеділок.

Нагадаємо, що з благословення Патріарха Філарета архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент відбув в місце утримання Олега Сенцова в колонію «Білий ведмідь» міста Лабитнангі.

Нагадаємо, український політв'язень Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, утримуваних у Росії. На його підтримку пройшли ряд акцій в Україні та світі.

У Києві на Майдані Незалежності пройшла акція на підтримку українського політв'язня, кінорежисера Олега Сенцова.

Російська влада вкотре відмовила українському консулу в зустрічі із засудженим українцем Олександром Кольченком.

28 травня у Федеральній службі виконання покарань Росії по Ямало-Ненецькому автономному округу заявили, що Сенцов погодився отримувати підтримуючу терапію: йому роблять внутрішньовенні ін'єкції.

4 червня до Сенцова у колонію прилетів адвокат Дмитро Динзе.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: