Президент ФФУ хоче повернути до Харкова великий футбол

Президент ФФУ хоче повернути до Харкова великий футбол

Павелко розповів, що Федерації футболу України веде спільну роботу з УЄФА і ФІФА заради повернення у Харків великого футболу

Президент Федерації футболу України (ФФУ) Андрій Павелко знову заявив про те, що планує сприяти поверненню в Харків великого футболу. Про це він сказав в ефірі програми «Великий футбол».

«Сьогодні бачачи, що ми дуже обмежені в стадіонах і містах, ми зобов'язані зробити все, щоб в Харків повернувся великий футбол, міжнародний футбол. В цьому плані ми вже працюємо разом з УЄФА і ФІФА для того, щоб могли бути відбіркові матчі вже в цьому циклі. В цьому плані я вже і в Афінах зміг переговорити з представниками УЄФА, з Маркетті, з Мартіном Калленом, щоб ми все зробили для того, щоб в Харків повернувся міжнародний футбол. УЄФА обіцяє прислати інспекцію в Харків, і ми вже надіслали лист, запрошення для того, щоб розглянути Харків для відкриття», - заявив він.

«Я переконаний, що крок за кроком ми зобов'язані зробити так, щоб найближчим часом Харків був можливий як для клубних європейських матчів, так і для міжнародних матчів. Прогноз: я думаю, що це буде найближчим часом», - сказав Павелко.

В даний час проведенню на стадіоні «Металіст» міжнародних матчів перешкоджає заборона УЄФА, пов'язаних з близькістю міста до зони АТО. Щоб подолати її, на думку президента ФФУ, треба також працювати і з міжнародними організаціями. Там є проблема з тим, що багато посольств європейських країн не рекомендують своїм туристам, громадянам авіаперельоти в Харків.

Українським клубом-учасником єврокубкових матчів на «Металісті» стане донецький «Шахтар», що також анонсував президент ФФУ. «Шахтар» має намір проводити в Харкові і свої домашні матчі.

Крім того, як повідомлялося раніше, ФФУ розгляне Харків як місце проведення наступного підготовчого збору команди в жовтні. «Збірна України - це команда всієї країни, тому вболівальники в кожному регіоні повинні мати можливість поспілкуватися зі своїми кумирами», - написав Павелко на своїй сторінці в Facebook.

Як відомо, Харків славиться активністю футбольних уболівальників, стимулом якої стали спортивні успіхи ФК «Металіст» за часів президентства Олександра Ярославського (2005-2012) і матчі Євро-2012. На даний момент ФК «Металіст» не має більше професійного статусу, стадіон, реконструйований Ярославським до Євро-2012, практично не експлуатується належним чином. Для тренувань національної збірної і ФК «Шахтар» буде використана також побудована за рахунок інвестицій бізнесмена спортивна база в сел. Високий.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: